Лудогорец удари с 1:0 Левски в Разград и отново излезе на първо място в класирането.

"Орлите" събраха актив от 44 точки, колкото има и ЦСКА, но армейците са с по-лоши показатели. Левски пък остава на шеста позиция, но "сините" могат да бъдат свалени от Топ 6, ако утре Ботев победи Локомотив в "Битката за Пловдив".

Единственото попадение в мача на "Разград Арена" заби Вандерсон в 61-ата минута. Като цяло "орлите" контролираха мача, търсеха докрай победата, вкараха веднъж и заслужено си взеха трите точки, с които вече са лидери в "А" група.

От своя страна Левски разочарова, записа загуба и ще трепери до край за мястото си в Топ 6.


Срещата започна с положение за Левски. В 4-ата минута Стефан Велев центрира към Валери Домовчийски на границата на наказателното поле, но Домо се замота и Александър Барт успя го блокира.

Малко по-късно Бедоя се опита да вкара от повече от 30 метра, но не успя да опъне мрежата на Владо Стоянов. "Сините" продължиха да са по-активни в началото и стигнахо до още една опасност.

В 11-ата минута Владо Гаджев центрира остро в наказателното поле на Лудогорец, но Владо Стоянов предвидливо излезе и боксира топката. Тези положения стреснаха домакините, те взеха инициативата и натиснаха сериозно левскарите.

Малко по-късно Вандерсон намери майсторски Роман Безяк в наказателното поле на Левски, където обаче със сетни усилия Веско Минев се хвърли и изчисти топката.

В 17-ата минута с пропуск се отличи и Роман Безяк, който не успя да вкара от чиста позиция. Лудогорец продължи да натиска, но "сините" много правилно се защитаваха и не даваха почти никакви шансове на домакините пред Пламен Илиев.

След половин час игра Михаил Александров проби по крилото и центрира в наказателното поле на Левски, но там Аймен Белаид изчисти с глава. Три минути по-късно дойде и най-чистото положение за първото полувреме.

Тогава Ешпиньо изпълни отлично пряк свободен удар, но Пламен Илиев се хвърли и направи уникално спасяване. До края на полувремето домакините изцяло контролираха срещата, но така и не успяха да вкарат, като с пропуски се отличиха Кейсара и Вандерсон.

Второто полувреме започна с шанс за Левски. В 48-ата минута Аниете напредна през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но Владо Стоянов без проблеми улови.

Малко по-късно Мишо Александров проби по крилото, последва центриране в наказателното поле на Левски, но там Пламен Илиев успя да боксира топката.

Постепенно играта загрубя и се наложи съдията Николай Йорданов да покаже няколко жълти картони. Така се стигна до 61-ата минута, когато Ешпиньо центрира от ъглов удар и Вандерсон с глава опна мрежата на Левски за 1:0.

Последваха спокойни минути на "Разград Арена", като домакините спокойно разиграваха топката и не даваха почти никакви шансове на "сините".

В 74-ата минута "сините" стигнаха до първото си по-сериозно положение след почивката. Владо Гаджев намери Абди, който стреля от дъгата на пеналта, но Владо Стоянов спаси.

Последва шанс за "орлите", но Роман Безяк не успя да опъне мрежата. В 87-ата минута Владо Гаджев стреля свирепо, но топката профуча до вратата на Лудогорец.

До края домакините контролираха мача, не дадоха възможност на "сините" за изравнителен гол и заслужено си взеха победата и трите точки.  

Лудогорец - Левски 1:0

Голмайстор:

Вандерсон (61)

Лудогорец: Владислав Стоянов, Александър Барт, Брайън Ангуло, Козмин Моци, Жуниор Кайсара, Михаил Александров, Фабио Ешпиньо, Светослав Дяков, Христо Златински, Вандерсон, Роман Безяк

Левски: Пламен Илиев, Аймен Белаид, Борислав Стойчев, Веселин Минев, Лабан Абди, Мигел Бедоя, Роман Прохазка, Владимир Гаджев, Стефан Велев, Валери Домовчийски, Антонио Аниете