Лудогорец може да привлече полузащитник от елита на Португалия. Шампионите следят изявите на Рубен Рибейро от Жил Висенте, пише авторитетното издание „А‘Бола“.

Португалецът минава за един от основните играчи на тима, който в момента се намира на 17-о място и е пред изпадане от Лига Сагрес. 27-годишният футболист се присъедини към Жил Висенте в началото на годината.

Оттогава той е взел участие в 15 мача за първенство и е реализирал 2 попадения. В последния кръг Жил Висенте претърпя тежко поражение у дома с 0:5 от шампиона и лидер в класирането Бенфика, а Рибейро бе титуляр и остана на терена до 63-ата минута.

В юношеските си години полузащитникът е бил част от школите на Пеняфиел, Боависта, където е изкарал близо 6 години, и Лейшоеш. Той е направил дебют в професионалния футбол с екипа на Лейшоеш през 2006 г. Рибейро е останал в там пет години, в които е записал 37 срещи и 1 гол за тима.

След това халфът е преминал в Пеняфиел, но се е задържал само сезон преди да подпише с Бейра Мар. Именно в този тим той прави най-добрата си кампания в елита. Рубен изиграва 24 двубоя за тима, в които бележи 6 попадения. Силното му представяне води до трансфер в Пасош Ферейра.

Престоят му там започва добре - 8 срещи и 1 гол в елита. Той взима участие и в 5 от 6-те двубоя в Лига Европа, където тима е в група с Днепър, Фиорентина и Пандури.

През пролетта на 2014-а халфът играе като преостъпен в Рио Аве, като записва 8 мача и 1 гол. В началото на този сезон той се върна в Пасош, но не бе успя да се наложи и през зимата премина в Жил Висенте.

Договорът на Рибейро с новия му клуб е до лятото на 2016 година. Това означава, че Лудогорец ще трябва да плати трансферна сума, за да го привлече. Зелените са в отлични отношения с клуба, тъй като от там преди три години закупиха десния бек Жуниор Кайсара.

В Разград пристигна и още един футболист от елита на Португалия – Фабио Еспиньо. Той дойде от през лятото на 2013 от Морейрензе. Най-вероятно високият 175 см Рибейро е гласен именно за заместник на Еспиньо, чийто договор изтича през лятото.