Берое спечели точка след 1:1 в гостуването си на Лудогорец, благодарение на което клубът от Стара Загора зае второ място в крайното класиране на първенството. Това е и най-предното класиране на Берое от 1986 година насам, когато старозагорците станаха шампиони.

Мачът на "Лудогорец Арена" беше равностоен в първите минути. Пропуски за шампионите направиха Христо Златински от прякс вободен удар и Върджил Мисиджан. За Берое най-опасен беше Жуниор Мапуку, който първо беше спрян със съмнителна засада в 15-та минута, а в 33-та изпрати топката на сантиметри от вратата на Лудогорец след удар с глава.

Мапуку беше в основата на почти всичко интересно за Берое и в началото на второто полувреме. Конгоанецът беше много близо до гол в 49-та минута след самостоятелен пробив, но Георги Аргилашки спаси удара и изби в ъглов удар. Именно след него Елиаш засече топката с глава, но Михаил Александров беше заел позиция на голлинията и изби удара.

Натискът на Берое даде резултат и старозагорците вкараха гол в 66-та минута. Антон Огнянов, появил се минути по-рано на терена, проби по лявото крило и подаде към непокрития Станислав Костов, който се разписа за 1:0 от удобна позиция.
Лудогорец трудно достигаше до вратата на съперника, но все пак не загуби срещата, след която получи шампионския трофей.

Попадението падна в първата минута на добавеното време, когато Георги Кабаков свири дузпа за спорно нарушение на Илко Пиргов срещу Върджил Мисиджан. Гола реализира Христо Златински, а мачът в Разград завърши наравно 1:1.

Лудогорец събра актив от 63 точки след края на последния си мач, докато Берое има 55. Толкова събра и отборът на Локомотив (София), който обаче изостава от старозагорците в преките двубои.