За шампиона "Лудогорец" все по-трудно може да се говори като за български отбор. Само за последния месец разградчани се превърнаха в още по-интернационален тим, след като взеха на конвейер чуждестранни играчи и треньори.

В момента на лагера на отбора в Австрия ситуацията е следната - 14 чужденци и 10 българи. По-интересното е, че през последните няколко дни и щабът на тима вече е сформиран почти и само от иностранци.

В него влизат треньорът Рибейро, помощниците Чагаш и Анди Смит, наставникът на вратарите Милан Стойкович, кондиционните специалисти Серхио Марти и Хави Рамос, както и още две нови попълнения.

Те са към лекарския щаб - физиотерапевт и рехабилитатор. Марко Алвес е от Португалия и идва по препоръка на треньора Рибейро, докато Владимир Чепзанович пристигна от Сърбия още в края на миналия шампионат.

Всичко това прави обстановката в отбора изключително обтегната в последните няколко дни. На практика българите в "Лудогорец" вече остават кът не само сред играчите, но и сред щаба.

Част от хората пък се притесняват за работата си, след като виждат как при шампионите се действа на принципа на реваншизма. Членовете на спортно-техническия щаб се притеснявали, като видели как играчите, доведени от предишните треньори, си тръгват един след друг.

Част от футболистите пък били притеснени, че новите треньори говорят предимно с чуждестранните играчи, тъй като там нямало езикова бариера.

На всички вече пък е ясно, че ситуацията в "Лудогорец" не е толкова приятна, тъй като българското ядро, което държеше тима, вече го няма.

В случая обаче треньорът Бруно Рибейро е поставен в непозната ситуация и ще трябва да се оправя както може, само 10 дни преди началото на официалните мачове.