Четирикратният български шампион Лудогорец загуби с 0:1 срещу чешкия гранд Спарта Прага в контролна среща, играна в Австрия. Това е второ поредно поражение за "зелените" по време на предсезонните им проверки. Миналата събота отборът от Разград падна с 0:2 от руския Локомотив Москва.

През първата част чехите бяха по-активни в мача и логично взеха аванс. Хушбауер, Дочкал и Пайшао не успяха да преодолеят вратаря Милан Борян и ударите им от наказателното поле не намериха целта.

В 30-ата минута Спарта поведе в резултата чрез Марко Пайшао, който отблизо засече центриране отляво на Фридек.

След почивката българският шампион беше по-активен и създаде няколко опасности пред чешката врата.

В 78-ата минута Кишада открадна топката, премина бранител и излезе сам срещу вратаря, но в последния момент защитник успя да парира удара на бразилеца, който не успя да комбинира със свободния Цветелин Чунчуков.

В самия край на срещата гол на Чунчуков беше отменен заради засада, а удар на Лукас Саша от фаул мина над вратата на Спарта.

На 8 юли отборът от Разград ще играе последната си контрола на австрийска земя. Тя ще бъде с руския гранд Зенит Санкт Петербург.

Лудогорец Разград (България) - Спарта Прага (Чехия) 0:1

Голмайстор: Марко Пайшао (31)

Лудогорец: Милан Борян, Сисиньо, Георги Терзиев, Преслав Петров, Брайън Ангуло, Лукас Саша, Абел Анисе, Джоди Лукоки, Александър Василев, Вандерсон, Цветелин Чунчуков (в игра влязоха като резерви Йордан Минев, Александър Александров, Козмин Моци, Витиня, Кишада).