Лудогорец работи по трансфера на бразилски нападател. Засега името на въпросният футболист се пази в тайна от ръководството. Единственото, което е известно за него е, че е играл за последно в тим подвизаващ се във втора дивизия на Бразилия.

Той е бил набелязан от скаутите през април. Тогава представители на клуба бяха в страната на кафето, за да наблюдават мачове от течащите по това време щатски първенства.

В началото на лятото приоритет пред Лудогорец за нов нападател бе Жуниор Мораес. Бившият нападател на ЦСКА обаче предпочете да продължи кариерата си в украинския шампион Динамо Киев.

Другата опция – Александру Чипчиу също отпадна, тъй като Стяуа поиска 6 милиона евро за правата му. Това е накарало ръководството да влезе в преговори с бразилския футболист. Очаква се в близките дни нападателят да пристигне в България и да подпише договор с Лудогорец.

Треньорът на зелените Бруно Рибейро пък вече определи групата от 21 футболисти, на които ще разчита срещу молдовския шампион Милсами. Той остави без права вратаря Иван Чворович. Така сърбинът отново няма да може да дебютира за Лудогорец в Европа, поне засега.

Стражът пристигна през лятото на 2012 година, но не е записал нито един мач на международната сцена. Той имаше шанса да го стори през миналия сезон срещу Ливърпул (1:2) на „Анфилд“, но само няколко дни преди мача се контузи на тренировка, което наложи спешно да бъде привлечен Борян.

Сега хърватинът с канадски паспорт е бил предпочетен от Рибейро за алтернатива на Владо Стоянов, който чака трансфер в чужбина. Другите, на които португалецът няма да разчита са Преслав Петров и Георги Аргилашки.

Правилата на УЕФА позволят шампионите да направят една промяна 24 часа преди срещата. При това положение, ако финализират сделката за бразилския нападател или друг футболист, днес или утре най-късно до обяд, то те ще могат да го картотекират за двубоите с Милсами.