Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста". В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на Георги Илиев-Майкъла.

Легендата на ЦСКА коментира мачовете от изминалия кръг на "А" група. Той заяви, че Левски е победил Литекс, благодарение на заучените статични положения:

Берое – Локомотив (Пд) 2:0

"Берое използва максимум от силите си, игра добре. Чудя се на местните защо са против Петър Хубчев, който ги изкара от блатото. Добра победа за старозагорци. Видя се, че Локомотив не може да играе на хубав терен. Победи Славия в блатото, но сега..."

Славия – Пирин 0:0

"В Пирин да започнат да тренират дузпи. Не може да се изпускат толкова удари от бялата точка в решаващи моменти. Само домакинът не е изпълнявал. Славия пък трябва да играе поне на 100%, за да побеждава. Отборът се раздава на 50% и не е гранд, за да печели, когато не играе на върха на възможностите си".

Лудогорец – Черно море 1:1

"И Лудогорец е като Славия – искат да побеждават с минимум усилия. Това няма как да стане. Ераносян ли да излезе на терена да играе? Черно море е корав отбор, който традиционно играе силно срещу разградчани. Това равенство помогна на Левски".

Ботев – Монтана 1:0

"Ботев излъга Монтана. Имаше повече късмет и частично отмъсти за онова 0:6. Видя се, че Монтана ще е фактор в първенството и на никого няма да му е лесно срещу този отбор".

Литекс – Левски 1:2

"Казах ви, че Левски ще спечели. "Сините" имат по-големи амбиции, вече има и пари и обстановката се стабилизира, няма напрежение. Не може Литекс да допуснат два гола от статични положения и да създадат само една опасност пред противниковата врата. Тук си пролича работата на двамата треньори. Стойчо Стоев – евтин наставник, прави заучени положение, докато Регекампф – звезда, скъпоплатен, не залага на този компонент. А той е един от най-важните в съвременния футбол".