Лудогорец постигна победа с 1:0 над Славия в столичния квартал Овча Купел, в среща от 16-ия кръг на "А" група.

Така "Орлите" събраха 28 точки в актива си и тимът по този начин заема второто място в класирането, като е на 3 точки от лидера Левски, който има и мач по-малко.

Успехът е първи за разградчани след завръщането на Георги Дерменджиев.

С тази победа "Орлите" си го върнаха на столичани за загубените точки в Разград, когато двата тима се срещнаха за последно, а Карачанаков отне победата на домакините с гол в последните минути. 

Преди тази среща шампионите имаха само една единствена победа за последните си 5 шампионатни мача.

Единственото попадение в този двубой бе дело на Козмин Моци от дузпа в 35-ата минута. 

Не може да не се отбележи, че мачът бе доста качествен откъм игра и двата отбора се представиха на високо ниво и създадоха добри възможности.


Мачът започна на високи обороти и още в 5-ата минута Вандерсон отправи опасен удар към Кирев, но стражът плонжира и изби топката в корнер.

Две минути след това пък Карачанаков не успя да засече топката след хубаво подаване на Димитров в наказателното поле. 

В 16-ата минута отново Антон от състава на домакините блесна и отправи удар от няколко метра, който обаче се отби в тялото на бранител.

Пет минути по-късно Стоянов се намеси отлично след удар на Димитров и спаси вратата си, а в 32-ата минута пък гостите треснаха греда.

Кешерю изведе майсторски Вандерсон, но той нацели страничния стълб. В 34-ата минута гостите получиха дузпа.

Марселиньо бе фаулиран от Кирев в наказателното поле и реферът посочи бялата точка, а зад топката бе Моци, който откри резултата.

Второто полувреме започна на високи обороти и в 48-ата минута Кафу вкара топката във вратата на домакините, но попадението не бе зачетено, защото топката е била напуснала очертанията на терена при центрирането на Минев според страничния рефер.

В 56-ата минута Панов опита късмета си от няколко метра, но Стоянов успя да спаси вратата си.

През следващите минути домакините създадоха две много сериозни опасности, като при едната ситуация Карачанаков навлезе в наказателното поле, но в последния момент топката му бе избита от краката.

Във втората ситуация, която бе в 70-ата минута, Стоев отправи фантастичен удар, който бе спасен от Стоянов. 

В 75-ата минута Карачанаков бе на косъм от гола. Той получи топката от Манзоро в наказателното поле и се опита да я вкара в близкия ъгъл на противниковия вратар, който обаче се намеси прекрасно. 

До края нямаше още голове и резултатът остана непроменен.

СЛАВИЯ - ЛУДОГОРЕЦ 0:1
0:1 Моци 35'

СЛАВИЯ: Кирев, Пиргов, Панов, Велков, Фераресо, Семерджиев (84 - Атанасов) , Мартинов (55 - Дяков), Стоев, Мансе (46 - Манзоро), Карачанаков, Димитров

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Моци, Керчев (20 - Терзиев), Минев, Вандерсон, Дяков, Препелица, Натанаел, Марселиньо, Кафу (63 - Лукоки), Кешерю (84 - Анисе)