Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде интервю за официалния сайт на клуба два дни преди двубоя с Ботев (Пловдив). Специалистът говори за гостуването в Коматево в сряда от 18-ия кръг в "А" група.

- Г-н Дерменджиев, очакванията ви за мача с Ботев? Премина ли еуфорията от страхотната победа над Берое?
- Победата над Берое бе много добра за нас. Най-вече от психологическа гледна точка. Както винаги съм казвал обаче, ние играем мач за мач. Двубоят с Берое вече е зад гърба ни и ние сме съсредоточени към гостуването на Ботев (Пловдив), който има нов треньор. Там ни чака труден мач. Подготвени сме.

- Двете поредни победи над Славия и Берое плюс добрата игра на отбора могат ли да предизвикат подценяване на Ботев предвид факта, че противникът не е в челото на класирането?
- На този етап не може. Отборът още не е във формата, в която трябва да бъде. Ще сме много внимателни. Ще подходим към гостуването на Ботев с пълна концентрация.

- Наясно ли сте с възможностите на Ботев?
- Принципно съм наясно. Гледах мачовете на Ботев при новия им треньор. Имат определени промени. Ние ще се съобразим с тях.

- Всички футболисти здрави ли са? Имате ли кадрови проблеми в навечерието на мача в Коматево?
- Няма да мога да разчитам на двама. Това са трайно контузените Върджил Мисиджан и Жуниор Кишада.

- Кога Кишада и Мисиджан ще бъдат напълно готови за игра?
- Остават три мача до края на есенния дял в първенството. Надявам се за последния, но може и да не се получи. Зависи от медицинският екип как ще ги подготви. Не че те ще са отговорни за това, но състоянието на самите футболисти ще подскаже как ще вървят в тренировките и предстоящите срещи.

- В събота предстои гостуване на Литекс? Мислите ли вече и за този мач?
- Мислим и за трите мача до края на есенния дял. И за Ботев, и за Литекс, и за Черно море. Но след два дни имаме гостуване в Коматево и концентрацията е към тази среща, за да можем да вземем трите точки, които са ни необходими. Едва след това ще мислим за Литекс.

- Влиза ли Лудогорец във формата, в която искате да го виждате?
- Да, доволен съм от играта на момчетата. Отборът се доближава до това, което може да прави. Но пак казвам - не трябва да се уповаваме само на една среща, която беше много добра за нас. Трябва да мислим и за останалите мачове.

- След завръщането ви в Лудогорец отборът играе много силно в защита, без да е допуснал гол в мачовете с Пирин, Славия и Берое?
- Отборът трябва да играе равномерно и в защита, и в атака, както го е правил. При нас са били и голмайсторите в първенството, и най-добрите защитници, и най-добрият вратар. Тази тенденция е завръща.

- На кое място виждате Лудогорец след края на есенния сезон?
- Не искам да правя такива прогнози. Искам играта на отбора да задоволява. А тя когато задоволява, има и победи. И от другите отбори зависи това къде ще завърши Лудогорец в края на есенния сезон. Но аз не правя такива сметки. Интересува ме само моят отбор, който трябва да спечели максимален брой точки. Ако успеем, ще бъде много добре.