ПФК "Лудогорец" ще продължи да играе на общинския стадион, съобщиха от общинската администрация. Днес е подписан анекс към договора от 08 февруари 2011 г. между община Разград и ПФК "Лудогорец". Удължаването на договора е предвидено до 30 юни 2017 г.

С подписването на анекса се гарантира дейността на клуба и ще бъдат прекратени спекулациите за заплаха за нормалното функциониране на Лудогорец и за загуба на лиценза им.

На предстоящата сесия на Общинския съвет в Разград ще бъде открита процедурата за отдаване на стадиона на концесия. Чрез провеждането на процедурата ще се осигури ползването на един значим общински имот при ред и условия, които ще гарантират интересите на общината в по-голяма степен от настоящия договор, който е анексиран досега четири пъти от подписването си, като в крайна сметка правата и задълженията на двете страни се размиват във времето.

След приключването на процедурата за отдаване на концесия и сключването на договор с концесионера, договорът между община Разград и ПФК "Лудогорец" ще се прекрати автоматично, допълват от общината.