Лудогорец врътна реми 0:0 срещу втория в Словакия - Слован (Братислава), в предпоследната си контрола в Турция.
 
До момента отборът, воден от Георги Дерменджиев, няма загуба в зимните проверки, като записа 4 победи и 2 равенства. В последните си вече три контроли не е допуснал гол.

Треньорът на "орлите" Георги Дерменджиев заложи в стартовия състав на играчи, които получават по рядко шансове за изява.

Първата част на двубоя беше сравнително скучна и липсваха атрактивни моменти. Първата добра ситуация за гол дойде в 23-ата минута, когато Брайън Ангуло пробва изстрел от дистанция, но топката излезе в аут. Минути по-късно отново колумбийският защитник беше близо до попадение, но нямаше късмет при изпъленение на изпълнение на пряк свободен удар.
 
В 32-ата минута груба грешка на Витиня доведе до остро центриране, което беше засечено от играч на Слован, но Милан Борян се намеси решително и спаси. В самия край на първото полувреме Цветелин Чунчуков се озова на добра позиция, но реши вместо да стреля, да подава към Михаил Александров и сбърка.
 
В средата на второто полувреме Александров изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар, след който топката се отби в лявата греда на вратата на Слован. До края на двубоя двата отбора трудно стигаха до голови ситуации и логично срещата завърши при нулево равенство.

Лагерът на Лудогорец приключва утре с контрола срещу редовния участник в Шампионската лига БАТЕ (Борисов). На българска земя предстоят две контроли в един ден – срещу Добруджа и Етър следващата събота, преди домакинството срещу основния конкурент за титлата Левски.

ЛУДОГОРЕЦ - СЛОВАН (БРАТИСЛАВА) 0:0 
 
Стартов състав на Лудогорец: Борян, Витиня, Терзиев, Марем, Ангуло, Анисе, Саша, Лукоки, М. Александров, Д. Александров. Чунчуков (Керчев)
 
Резерви: Стоянов, Минев, Натанаел, Моци, Дяков, Препелица, Марселиньо, Вандерсон, Кафу, Кишада
 
Контролите на Лудогорец през зимата: 
20 януари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - Фортуна (Дюселдорф, Германия) 3:1
22 януари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - Виктория Пилзен (Чехия) 2:1
28 януари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - Заря Луганск (Украйна) 2:1
31 януари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - Стяуа (Румъния) 3:0
3 февруари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - Зборовка (Бърно, Чехия) 0:0
6 февруари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - Слован Братислава (Словакия) 0:0
7 февруари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - БАТЕ Борисов (Беларус)