Лудогорец прави всичко възможно, за да се раздели с вратаря Иван Чворович, но не може. Сръбският страж, който има един мач за националния отбор на България, тотално изпадна от зара през този сезон и няма нито един официален мач за шампионите от 10 месеца.

За последно Чворович пази в началото на април в 1/4-финал за Купата на България срещу Литекс. В мача в Ловеч той се контузи преди почивката и от тогава не е играл за разградчани.

През лятото шампионите направиха опит да се разделят с футболиста, но не успяха, след като не се намери купувач на 30-годишния страж.

Неговият договор е дългосрочен и Чворович няма намерение да си тръгва от Разград, при положение че не знае дали може да си намери нов отбор. От началото на сезона той влезе само веднъж в групата, като това се случи при визитата на Монтана (0:0).

В същото време анонсираният трансфер на румънеца Валерика Гаман в Лудогорец може и да не се осъществи. Въпреки изтичащия му договор, от Астра нямат никакво намерение да продават капитана си.

Разградчани обаче искат на всяка цена да вземат нов защитник. Шампионите са готови да посрещнат всякакви финансови изисквания на румънския национал.