Лудогорец е получил сериозна оферта през зимния трансферен прозорец за звездата си Клаудиу Кешеру, пише "7 дни спорт". Румънският голаджия на разградчани е бил в полезрението на испанския елитен Еспаньол. Вторият по-големина клуб в Каталуня е пробвал да вземе Кешеру в края на януари, когато затвори трансферният прозорец. В момента Еспаньол е на 17-о място в Ла Лига, само на точка от зоната на изпадащите.
 
Интересът към Кешеру е бил продиктуван от факта, че тимът има огромни проблеми в атака. Еспаньол е с втората най-слаба атака в Ла Лига. Треньор там е Константин Гълка, който работи с Кешеру в Стяуа.

По информация на "7 дни спорт" Еспаньол е предложил между 2 и 3 млн. евро за нападателя. От Разград обаче нямат намерение да пускат Кешеру, който има 10 гола в А" група от началото на сезона. Нападателят беше купен за 1 млн. евро през лятото от катарския Ал Гарафа. Шампионите искат да задържат Кешеру на всяка цена, тъй като желанието им е да влязат отново в европейските турнири през лятото. Ако Кешеру помогне тимът да участва в групите на Шампионска лига или Лига Европа, той може задочно да донесе много повече пари в клубната каса.
 
Вчера треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде интервю за клубната телевизия. Той коментира и предстоящото дерби с Левски идната седмица. "Преднината от 5 точки няма да има негативен ефект. Ние не броим петте точки, излизаме да играем с мисълта, че точките са равни, както е било досега. Ако искаме да станем шампиони, трябва да сме мотивирани да спечелим всички мачове, не само този срещу Левски. Дербито няма да реши титлата, нека не подценяваме и другите отбори. Сега вниманието ни е насочено върху двубоя с Левски", коментира опитният треньор.