Селекцията в Лудогорец не е приключила. Независимо, че домомента шампионите не взеха нито един нов, от клуба работят активно по намиране на футболисти. Нещо повече, много е възможно до мача с Левски разградчани да уредят първо ново попълнение.

Както е известно, в началото на 2016 година треньорът Георги Дерменджиев анонсира, че иска нов централен защитник и още един халф. Месец след началото на подготовката в Разград не е взет нито един от желаните. "Зелените" обаче не са се отказали от идеята да подсилят отбора и в момента са в напреднали преговори с клуб от чужбина за покупка на нов играч на поста централен бранител, информира "7 дни спорт". Засега обаче не се споменава нито отборът, нито името на футболиста. В последните дни пък нов договор с "орлите" подписа Георги Терзиев, но дори и това няма да спре шефовете да добавят още една опция в ареиргарда.

В началото на годината в испанския печат се появиха информации, че Лудогорец следи внимателно централни защитници от втородивизионния Кордоба, както и от елитния Спортинг Хихон. Смята се обаче, че цената на един футболист от Испания е прекалено висока и никой в Разград няма да харчи повече от 1 млн. евро за нов играч през зимата.

Досега Лудогорец не е похарчил нито лев през този трансферен прозорец, но за сметка на това миналото лято бяха пръснати сериозни средства за подсилване. По непотвърдени информации в Разград са похарчили над 5 милиона евро за бразилците Кафу, Натаниел, Сисиньо, конгоанеца Лукоки и румънеца Кешеру.