Лудогорец успя да надвие Пирин с 3:1 на негостоприемния стадион "Христо Ботев" в Благоевград, след като постигна успеха си с обрат.

"Орлетата" започнаха много силно мача и след автогол на Моци в 3-ата минута стигнаха до неочакван аванс, но техният противник успя да обърне нещата в своя полза.

В самия край на полувремето Кафу изравни, а в 62-ата минута Кешеру вкара за пълния обрат и така даде аванс на тима си. Кафу реализира втория си гол в мача, в 69-ата минута, и така оформи крайния резултат.

В 85-ата минута домакините останаха с 10 души на терена, след като Сандев бе изгонен с директен червен картон заради много грубо влизане в краката на Кишада.

Така след 24 изиграни кръга Лудогорец е лидер с 48 точки в актива си и е на цели 12 точки от втория в класирането Левски.

Благоевградчани пък са на 8-ата позиция с актив от 16 пункта.


Мачът започна по изключително добър начин за домакините и още в 3-ата минута те вече имаха преднина в резултата. Младенов напредна от дясно и опита пас за Тасев, но той пропусна, а в опита си да изчисти топката Моци си вкара нелепо автогол.

В 9-ата минута Янко Сандански отправи силен удар и в крайна сметка се получи разбъркване в наказателното поле на гостите, а те претендираха за дузпа заради игра с ръка на Дяков и след това на Лукоки. Реферът обаче отсъди играта да продължи.

В 18-ата минута Керчев спъна Генов, който се откъсваше сам срещу Стоянов, но младият бранител на "орлите" бе декориран само с жълт картон, макар че в ситуацията можеше да бъде показан и червения цвят.

Десетина минути след това домакините получиха правото да изпълнят фаул от добра дистанция, а зад топката застана Тасев, който върна за Сандански и последният стреля. В крайна сметка топката премина над напречната греда.

В 39-ата минута отново "орлетата" имаха шанс. Генов продължи една топка към Сандански, но ударът на халфа премина над вратата.

В самия край на полувремето Лудогорец изравни. Сандански допусна грешка пред малкото наказателно поле и Лукас Саша се възползва от нея, като пое топката и успя да намери Кафу, който изравни резултата.

Второто полувреме започна активно за гостите и попадението за обрата не закъсня особено много. В 62-ата минута Кешеру даде аванс на "орлите". Лукоки преодоля защитник на домакините и подаде за Марселиньо, който от своя страна намери румънеца в наказателното поле, който от близка дистанция разстреля Костов.

Точно седем минути след това преднината на гостите стана вече два гола, след като Кафу също се разписа. Той получи топката в пеналта и отправи силен удар с който елиминира стража на противника.

В 75-ата минута Кишада отправи силен удар, но стражът на противника успя да се справи и да спаси.

Десет минути след това Пирин остана с човек по-малко, след като Сандев получи директен червен картон, след като влезе брутално в краката на Кишада без да играе с топката.

ПИРИН - ЛУДОГОРЕЦ 1:3
1:0 Моци (аг) 3
1:1 Кафу 45+3
1:2 Кешеру 62
1:3 Кафу 69

ПИРИН: Костов, Николов, Дюлгеров, Сандев, Дяков, Костадинов, Траянов, Сандански (66 - Маркиньос), Генов (74 - Тошев), Младенов, Тасев (83 - Благов)

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Моци, Керчев, Минев, Дяков, Саша (60 - Кишада), Натанаел, Лукоки (89 - Анисе), Кешеру, Кафу, Марселиньо (79 - Препелица)