Лудогорец се доближи само на точка от петата поредна титла след 2:1 над Монтана, но треньорът Георги Дерменджиев не остана доволен от играта на тима след ранните два гола.

„Повтаря се същият мач /бел. ред като този в предното домакинство срещу Черно море/. Поведохме с два гола и оттам нататък след 2:1 почти отборът не може да се познае. Имаше доста промени в състава, това са футболисти, които са взимали по-малко участие, влязоха и контузените Сисиньо и Върджил Мисиджан. В крайна сметка един мач, който се оказа доста тежък”, сподели Дерменджиев след мача пред „Диема Спорт 2”.

Според него когато лидерът поведе срещу последния и води с толкова много точки в класирането, подценяването на мача е неизбежно.

„Каквото и да се говори има отпускане срещу последния като водиш, Това е така, кой каквото ще да казва. Не е оправдано, но го има”.

Той отчете пропуските и изрази задоволство, че контузените Сисиньо и Върджил Мисиджан се върнаха на терена.

„Футболът се играе на голове. Ние имахме доста ситуации, обаче не можем да ги реализираме, Направихме много грешки в пасовете и това създаваше контраатаки. Малко имаше смущение при центриранията, защото ръстово сме по-ниски. Тези грешни пасове бяха от футболисти, които по-малко са взимали участие. За Сисиньо и Мисиджан беше важно да играят, за да влизат в игрови ритъм. Добре е, че контузните Върджил и Сисиньо имат възможността да влязат вече, което и на мен ми дава повече възможности. Това му е първи мач на Мисиджан и е свеж. Той си е класен футболисти и мисля, че ще свърши много работа за отбора. Трябва да печелим и точки, но трябва и тези момчета да влизат да играят. Не можем да ги чакаме да свърши полусезона. Ще вземат доста участие в оставащите мачове с доста игрови минути.”

Дерменджиев отново подчерта, че Лудогорец брои точките по друг начин заради обжалването на Левски в Лозана на отнетите точки след изваждането на Литекс от елита.

„Ние ги броим точките по друг начин. Вървим крачка по крачка. Идва мачът с Локомотив, отиваме да играем и евентуално да вземем три точки, това е”.