Почти никой в съблекалнята на "Лудогорец" не харесва звездата на тима Козмин Моци, твърди "България Днес". Румънецът няма приятели в отбора, а голяма част от съотборниците му странят от него. Причина за това е, че футболистът се ползва с особено голяма почит от ръководството на шампионите. На негово име бе кръстена дори трибуна на стадиона в Разград. Освен това защитникът получава тлъстата сума от 30 хиляди евро на месец, което поражда много завистливи коментари по негов адрес.

31-годишният Моци ще играе с националния отбор на Румъния на предстоящото европейско първенство във Франция. Това допълнително е повишило самочувствието му и той се счита за недосегаем сред останалите. Босовете на "орлите" не дават да се каже една лоша дума или критика по адрес на Моци.

Всичко това е дошло в повече на съотборниците му, които са решили да не комуникират с него. Изключение от това са само една малка част от чуждестранните футболисти, които сформират групичката около Моци. С него естествено са сънародниците му Клаудиу Кешеру, който също звездее и взема втората най-висока заплата в отбора, както и Андрей Препелица.

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев не крие, че Моци е сред любимите му футболисти. Така румънецът има и свое лоби в БФС, където бизнесменът е част от Изпълкома. В резултат на това Козмин се ползва с огромна благословия от страна на съдиите и дисциплинарната комисия.

Нееднократно той е правил брутални нарушения, след които или не е последвал картон, или наказанието му е било минимално. Неотдавна дори излезе официална статистика, според която защитникът е най-грубият футболист в цяла Европа със своите 11 червени и над 120 жълти картона. Целият този толеранс към играча от северната ни съседка е избил в съблекалнята и вече на няколко пъти се е стигало до сериозни пререкания, които обаче се пазят в пълна клубна тайна.

Старши треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев също е притеснен от получилото се разцепление в екипа. Той залага твърдо на двамата румънци в титулярния състав, но усеща напрежението. За момента то се тушира благодарение на добрите резултати на отбора през пролетта.

При евентуална нова издънка в предстоящите квалификации за Шампионска лига напрежението може да ескалира. Още повече че Моци отново ще бъде богопомазан, след като получи разрешение да излезе във ваканция по-рано от останалите си съотборници заради европейското първенство.

Още преди години в родината си Моци има имидж на скандалджия. "Отървахме се от пияницата Козмин Моци", прегръщат се в "Динамо" (Букурещ) след трансфера на бранителя в "Лудогорец" през лятото на 2012 г. По това време защитникът е първа писта по местните нощни заведения.

Румънските медии отдавна го отписват като поредния провален талант, кривнал по лошия път. Известно е сащо така, че Моци има и друг порок - заклет пушач е. Преди да дойде в българския шампион, той е бил оценяван на 4 милиона евро, а интерес към него е имало от страна на "Евертън" и "Лацио". Към момента сайтът transfermarkt.de му поставя цена от 1,35 милиона евро.