Лудогорец е поставил ултиматум на Андрей Препелица, твърди „Тема Спорт“. Полузащитникът е имал среща с ръководството, на която му е било съобщено, че до края на шампионата ще се бори за оставането си в отбора.

30-годишният румънец пристигна в Разград през миналото лято като свободен агент, след като договорът му със Стяуа изтече. Хората по високите етажи в Лудогорец имаха големи очаквания към халфа и смятаха, че той ще се превърне в така търсения класен партньор на Светослав Дяков в средата на терена, но това засега не се случва.

На този етап от сезона Препелица по никакъв начин не оправдава не само трансфера си, но и възнаграждението си от 450 хиляди евро на година. Заплатата му излезе наяве в румънските медии няколко дни след официалното му привличане от зелените. Договорът на играча е до лятото на 2017 година.

Въпреки че е един от най-скъпоплатените в Разград, а и въобще в А група, бившият капитан на Стяуа не убеждава с изявите си и е твърда резерва на далеч по-ниско котиращия се Лукас Саша. Бразилецът е далеч от класата на Дяков, но до момента се представя на ниво, като компенсира липсата на определени качества с повече борба. 

Самият Препелица също има претенции към Лудогорец. Те са свързани с треньора Георги Дерменджиев. Според него специалистът не му дава достатъчно голяма възможност за изява, което му пречи да намери най-добрата си форма. Той има едва 4 мача след Нова година и общо 22 през кампанията, като е престоял само 1011 минути от възможни 1980.

В не малка степен халфът смята, че и това му е коствало място сред избраниците на селекционера на Румъния Ангел Йорданеску. Препелица не бе в състава на северната ни съседка за контролите с Литва и Испания през март, които бяха и една от последните репетиции преди европейското първенство във Франция.

На практика в момента шансовете на Андрей да осъществи мечтата си да играе на финалите са илюзорни. Не така стоят нещата с Клаудиу Кешерю и Козмин Моци, които засега попадат в разширения списък на Йорданеску.