Ботев Пловдив постигна престижна победа с 2:1 над Лудогорец на терена в Коматево. Това стана в среща от последния 36-и кръг на родната "А" група.

Както и в предишния двубой Георги Дерменджиев бе дал шанс на резервите днес, но те отново не показаха нужното ниво, за да се противопоставят на противника си.

Първото попадение в срещата реализира халфът Божидар Васев, който се разписа в 18-ата минута, а второто попадение за домакините бе дело на Кристиян Димитров в 87-ата минута. Керчев пък се разписа в продължението за гостите.

След този двубой "орлите" финишираха на 1-ото място с актив от 70 точки, а техният противник е бетон на 7-ата позиция с 33 точки.

Срещата започна с добра ситуация за гостите и в 6-ата минута те достигнаха до корнер, а след неговото изпълнение Керчев игра с глава, но в крайна сметка прати топката в аут.

В 7-ата минута обаче и Ботев стигна до шанс, който бе доста по-добър. Божидар Васев разтресе напречната греда на противниковия отбор и пропусна чудесен шанс да вкара.

Все пак в 18-ата минута Васев стигна до гол и даде аванс на домакините. Той се измъкна от опеката на противниковата отбрана и с удар покрай вратаря прати топката в мрежата.

През следващите 15-20 минути на терена не се случи нищо интересно и нямаше опасности пред двете врати, а до почивката ситуацията не се промени и резултатът се запази.

Малко след подновяването на играта пред Балтанов се откри добър шанс, но той изпрати топката над вратата на "орлите", а малко след това и Милко Георгиев също направи пропуск пред вратата на шампиона.

В 87-ата минута Кристиян Димитров бе точен след прекрасно центриране от корнер и така удвои аванса на домакините, а в продължението Керчев вкара почетен гол за гостите, за да оформи крайния резултат.

БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛУДОГОРЕЦ 2:1
1:0 Васев 18
2:0 Кристиян Димитров 87
2:1 Керчев 90+4

БОТЕВ ПЛОВДИВ: Димитров, Филипов, Златков, Апостолов (76 - Тютюков), Христов (46 - Милко Георгиев), Марин, Кр. Димитров, Балтанов, Неделев, Васев, Милев (71 - Рамадан)

ЛУДОГОРЕЦ: Аргилашки, Василев, Витиня, Керчев, Попадийн, Минев, Д. Александров, Мисиджан, Димитров, Смирнов (81 - Kлиментов), Чунчуков