Лудогорец няма да плаща трансферна сума за аржентинския защитник Хосе Луис Паломино, научи „Тема Спорт". 26-годишният футболист пристигна в клуба като свободен агент, след като договорът му с новака във френския елит Метц приключи вчера.

В никакъв случай новото попълнение няма да излезе напълно безплатно. Ръководството е убедило бранителя да пристигне в Разград със сериозна сума на ръка, а и с голям бонус при влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Преговорите между двете страни са продължили близо три месеца. Договорът му е за срок от 3 години.

Високият 190 см футболист е третото ново попълнение на тима през това лято след Игор Пластун и Густаво Кампаняро. Клубът ще плати само за правата на украинеца, който пристигна от Карпати Лвов. Трансферната сума възлиза на около 500 хиляди евро. Кампаняро също както и Паломино идва като свободен агент и е получил личен бонус.

Юношата на Сан Лоренсо бе представен вчера официално от клуба от Разград. Той получи от спортния директор Методи Томанов фланелката с номер 5, а по-късно направи и първа тренировка с новите си съотборници в Австрия. С неговото привличане лятната селекция на Лудогорец приключва.

Паломино е започнал кариерата си в родния Сан Лоренсо. Той прави дебют за мъжкия тим в елита на Аржентина на 29 септември 2009 г. при успеха с 3:2 като гост на Тигрес. По това време наставник на тима е не кой да е, а извелият Атлетико Мадрид до два финала в ШЛ и титлата в Испания през 2014 Диего Симеоне. Спецът от Буенос Айрес пуска Паломино като титуляр, но го сменя в 54-ата минута. След това Чоло разчита в още 4 срещи на бранителя и го оставя пълни 90 минути на терена. Паломино напуска Сан Лоренсо точно преди идването на настоящия селекционер на Чили Хуан Антонио Пици през октомври 2012 година. Той преминава в Архентинос Хуниорс, където за един сезон записва 18 срещи. През лятото на 2014-а Хосе е привлечен в елитния Метц. Тимът изпада в първия му сезон там, но той успява да помогне за завръщането му в Лига 1 след една година изгнание.

„Вярвам, че ще допринеса за това Лудогорец да постигне целите си. Знам, че те са високи. Играл съм в Европа. Не се нуждая от адаптация. Наясно съм, че в Лудогорец има доста чуждестранни футболисти, които са помогнали за успехите в България и Европа. Надявам се аз да съм поредният такъв", заяви аржентинецът.