Лудогорец успя да се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като надви черногорския Младост с 3:0 в реванша.

Така с общ резултат от двата мача 5:0 ''орлите'' от Разград елиминираха своя противник и то без никакви проблеми.

Резултатът можеше да бъде и още по-убедителен, ако Моци не бе пропилял дузпата през първото полувреме. 

Лукоки за пореден път затвърди впечатленията, че се намира в страхотна форма, след като откри резултата в 38-ата минута и оформи крайния такъв в 64-ата минута.

Вандерсон също вкара гол, като го стори в 48-ата минута. 

За този мач Георги Дерменджиев бе направил две промени - пусна Минев и Саша в титулярния състав. 

Следващият противник на разградчани в турнира е сръбският шампион Цървена звезда, който се измъчи срещу малтийците от Валета.


Срещата започна доста активно за гостите от Разград, които заиграха атакуващо от първата минута.

Първата по-сериозна опасност не закъсня и в 8-ата минута след супер атака на 'орлите', която мина през Марселиньо, Вандесон и Лукоки, последният намери Саша непокрит в наказателното поле, но кариоката от близка дистанция прати топката над напречната греда.

Домакините обаче отправиха първия точен удар в мача, който бе дело на Бурзанович в 12-ата минута, но Стоянов улови с лекота лекия му удар.

В 20-ата минута Младост бе на косъм от откриване на резултата, но в последния момент бе маркирано нарушение в атака и така опасността премина.

Две минути след това българският шампион получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Лакич срещу Марселиньо. Моци се нагърби с нейното изпълнение, но колебливият му удар в левия ъгъл бе отразен от противниковия вратар.

В 33-ата минута Младост стигна до гол, който бе отменен заради нарушение в наказателното поле.

Само пет минути след това Лудогорец откри чрез Лукоки. Той получи пас от Кафу и напредна с хубав самостоятелен рейд, а след това с прекрасен фалцов удар в далечния ъгъл от границата на наказателното поле съумя да реализира.

Две минути след почивката Вандерсон удвои аванса на своите, след като бе намерен от Кафу на добра позиция и след това навърза трима бранители преди да прати топката покрай вратаря.

В 52-ата минута и пред Кафу се откри добър шанс, но той загуби равновесие, макар че бе на добра позиция, и в крайна сметка би в аут. 

В 64-ата минута Лукоки вкара втория си гол в мач, след като отправи хубав удар около границата на наказателното поле и порази за втори път в мача противниковия тим. 

Съвсем логично, с оглед на убедителната преднина за гостите, темпото на игра поспадна драстично през следващите няколко минути. 

В 85-ата минута Стоянов отрази доста коварен удар, а до края нямаше повече голове. 

МЛАДОСТ - ЛУДОГОРЕЦ 0:3
0-1 Лукоки 38
0-2 Вандерсон 48
0-3 Лукоки 64

МЛАДОСТ: Лялянович, Новович, Лакич, Бурзанович, Райчевич, Игуманович, Букорац, Лазаревич (75 - Стиепович), Джуришич, Копитович, Влайсавлевич

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Моци, Пластун, Минев, Вандерсон (66 - Кешеру), Саша (83 - Анисе), Дяков, Натанаел, Лукоки, Кафу, Марселиньо (76 - Препелица)

Вижте най-интересното от мача ТУК