Кирил Домусчиев е твърдо решен Лудогорец да се завърне на европейската карта през тази есен. Собственикът на клуба, на който му се услади участието в групите на Лига Европа и Шампионската лига в две последователни години, вече предприе мерки, за да се въведе желязна дисциплина в отбора. Във вторник от 21.00 часа Лудогорец посреща Цървена звезда.

По информация на „7 дни спорт“ след края на лагера в Австрия, където шампионите се представиха много силно, Домусчиев лично е глобил двама от тарторите – Козмин Моци и Светослав Дяков.

Причината пък са идиотските картони, които често двамата си изкарват в приятелски мачове. Доводът на Домусчиев е, че само по този начин Моци и Дяков ще се замислят над постъпките си и ще се научат да бъдат по-отговорни във важните срещи от Шампионската лига, които предстоят.

Румънският централен защитник беше изгонен в контролата срещу Динамо Киев (1:2) в началото на месеца. Тогава той си позволи да напсува австрийския съдия и получи червен картон. Заради тази си постъпка Моци е глобен с 10 хил. лв. лично от Домусчиев. 5 бона пък е санкцията на капитана Светослав Дяков за жълт картон. Неговият редовен номер е да спори със съдиите, заради което често го декорират.

Посланието на Кирил Домусчиев е ясно, че подобни своеволия няма да бъдат толерирани. Освен това босът е показал на отбора ясно, че дори и лидерите в съблекалнята няма да се разминат, ако правят глупости. Според бизнесмена точно това е начинът в състава пак да се върне дисциплината, заради която Лудогорец успя да влезе в две поредни години в групите на европейските турнири.