УЕФА даде сблъсъка между Лудогорец и Цървена звезда в Разград на шведския рефер Мартин Стрьомбергсон. Срещата от третия квалификационен кръг на Шампионската лига е утре от 21:00 часа и ще бъде предавана пряко по Диема спорт. Арбитърът има допирна точка с България.

Той ръководи двубоя между националите ни и Малта на „Васил Левски“ на 16 ноември 2014 година, който завърши 1:1. Тогава шведът отсъди наказателен удар в полза на трикольорите, но Ивелин Попов прати топката високо над напречната греда.

Още в началото на двубоя пък той посочи бялата точка и за Малта, като изстрелът бе превърнат в гол и гостите поведоха. Равенството с непретенциозния тим доведе до освобождаването на Любослав Пенев от поста на национален селекционер. А след това последваха и сериозни атаки от страна на Ел Голеадор към Изпълкома, като под ударите му попаднаха Емил Костадинов, Атанас Фурнаджиев, Венци Стефанов, Йордан Лечков и собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев. 

Стрьомбергсон е на 39 години и от 2009-а е част от листата на арбитрите, които свирят в шведския елит. От 2011 година съдията е попаднал и в списъка на УЕФА. Той има над 200 мача в Алсвенскан. Най-високото стъпало, на което е ръководил в ШЛ, са групите.

Това стана през миналия сезон. Там той свири мача на водения от Станимир Стоилов Астана срещу Галатасарай в Казахстан, завършил 2:2. Има и още една среща – Динамо Загреб – Байерн Мюнхен (0:2). Два пъти в кариерата си Стрьомбергсон е бил главен рефер на срещи от 1/16-финалите на Лига Европа – през 2014/15 на Динамо Киев – Гинган (3:1) и през 2015/16 Фенербахче – Локо Москва (2:0).