БФС тръгна по добре утъпкания си път на неяснотата и неуредиците. Само два дни преди старта на шампионата още не се знае кога и в колко часа ще играят Берое и Лудогорец в Стара Загора, пише "Тема спорт".

Преди седмица бе обявена програмата за първите три кръга, но в нея бе обяснено, че двубоят не е насрочен, защото двата отбора участват в европейските турнири. Заралии отпаднаха от Лига Европа, докато разградчани при най-лошия сценарий ще са там до средата на август. Необяснимо от БФС мълчат по въпроса. Какво чакат, не е ясно.
 
За сравнение съперникът на Лудогорец в третия квалификационен кръг на Шампионската лига Цървена звезда вече изигра първия си мач от Суперлигата на Сърбия. Звездашите започнаха похода си към 28-и трофей на страната още в петък (22 юли) срещу Напредак (2:2). Пародията в българското първенство обаче е пълна u явно двубоят Берое - Лудогорец ще бъде отложен за неопределено време.
 
Остава открит въпросът защо БФС и телевизиите се мотаят относно определянето на ден и час за мача от първия кръг Берое - Лудогорец.