Лудогорец успя да се класира за плейофната фаза, за влизане в групите на Шампионската лига, след като постигна победа с 4:2 след продължения над Цървена звезда на митичния "Мала Маракана"' в Белград.

По този начин с общ резултат от двата мача 5:4 в полза на ''орлите'' те постигнаха целта си и дори да отпаднат от следващия си противник тимът ще си гарантира сигурно място в групите на Лига Европа.

Развоят на срещата бе доста драматичен и домакините първи стигнаха до попадение след гол на Доналд в 17-ата минута, но само седем по-късно Кафу изравни.

Вандерсон направи обрата пълен в 39-ата минута, но ''звездашите'' стигнаха до изравнителен гол от дузпа чрез Ибанес в 62-ата минута. До края на редовното време нямаше повече голове и се стигна до две продължения от по 15 минути.

Три минути след началото на първото обаче Вандерсон обаче успя да хвърли в смут домакините, след като реализира за 2:3, а в 97-ата минута оформи крайния резултат и хеттрика си. 

И двата тима доиграха мача с човек по-малко. За Лудогорец Пластун бе изгонен заради два жълти картона малко преди почивката, а пък за Звезда след сигнала за край на полувремето бе изгонен Канга заради грозно избутване без топка срещу Дяков.


Срещата започна доста активно за ''орлите'' и те действаха доста добре през първите няколко минути.

В 8-ата минута Анисе имаше много добър шанс да открие, след като засече една топка след изпълнение на корнер, но я прати встрани вратата.

Няколко минути след това и Пластун имаше добър шанс, но и неговият удар бе неточен и мина над вратата. Украинецът засече топката след центриране от корнер.

В 17-ата минута Звезда обаче вкара гол от нищото. Доналд гардира кълбото и с много мощен удар от над 20 метра я прати в долния десен ъгъл на вратата пазена от Владо Стоянов.

Лудогорец обаче се окопити и бързо стигна до изравнителен гол, който бе дело на Кафу в 24-ата минута.

Той направи уникален самостоятелен пробив и премина цели петима противникови играчи, а след това с прекрасен удар от няколко метра вкара.

След няколко минути застой Лудогорец се активизира отново и в 36-ата минута Вандерсон отправи опасен удар, който бе уловен от противниковия страж.

В 40-ата минута Вандерсон направи обрата пълен. Той получи пас от Марселиньо и с много прецизен удар малко преди наказателното поле матира противниковия страж. 

В 44-ата минута гостите получиха тежък удар, след като Пластун бе декориран с втори жълт картон само в рамките на две минути и бе изгонен от игра.

След края на първото полувреме обаче Канга от състава на домакините бе директно изгонен от игра, след като реагира доста неспортсменски срещу Дяков по пътя към съблекалните и го блъсна. 

Второто полувреме започна с не толкова високо темпо, но в 53-ата минута Лудогорец бе близо до още един гол. Марселиньо отправи страхотен удар от 14-15 метра, но топката профуча само на сантиметри от страничната греда.

В 60-ата минута Звезда получи правото да изпълни дузпа. Реферът реши, че Паломино е извършил нарушение срещу Уго от Звезда. 

За съжаление обаче Ибанес успя да вкара топката и да изравни резултата, като по този начин драмата стана пълна. 

В 76-ата минута Уго пропусна страхотен шанс за домакините, след като от няколко метра отправи хубав удар, който премина много близо покрай вратата.

Няколко минути след това Мисиджан намери Вандерсон в наказателното поле, но топката ''избяга'' на бразилеца и той не успя да отправи удар.

В 86-ата минута Моци можеше да се разпише, след като една топка след корнер попадна на крака му, но не успя да отправи удар. 

В последната минута от редовното време Мисиджан излезе сам срещу вратаря, но не успя да реализира. Реферът обаче бе свирил и засада, каквато всъщност нямаше. 

В крайна сметка се стигна до две продължения от по 15 минути и само три минути след началото на първото Вандерсон реализира. Той бе намерен с магичен пас от Марселиньо и се измъкна от опеката на Ибанес, а след това успя технично да преодолее вратаря на противника.

В 97-ата минута Вандерсон оформи своя хеттрик и довърши домакините Моци намери Мисиджан и последният се измъкна от Ибанес, а след това навлезе в наказателното поле на Звезда. Ударът му бе спасен, но при добавката кариоката на празна врата реализира. 

До края на продълженията мачът просто се доиграваше. 

ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА - ЛУДОГОРЕЦ 2:4
1:0 Доналд 17
1:1 Кафу 24
1:2 Вандерсон 39
2:2 Ибанес 62 дузпа
2:3 Вандерсон 93
2:4 Вандерсон 97

ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Льо Талек, Канга, Катай, Муче, Цветкович, Доналд, Сърнич (53 - Виейра), Рандулич, Ибанес, Фибел

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Натанаел, Анисе, Дяков, Кафу (70 - Мисиджан), Минев, Моци, Кешеру (46 - Паломино), Пластун, Марселиньо, Вандерсон

Най-интересните моменти от мача можете да видите ТУК