Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев поздрави футболистите и ръководството на клуба, като демонстрира завидно самочувствие и увереност, че тимът му има всичко необходимо не само да се пребори за третото място в групата на Шампионската лига, което ще му осигури място в елиминационната фаза на Лига Европа напролет, но и да се класира на 1/8-финалите в Турнира на богатите.

"Искам да поздравя футболистите, защото показаха характер през цялата кампания дотук, и феновете, които ще гледат качествени и добри отбори в следващите месеци. Поздравявам и ръководството и собствениците на клуба. Доказахме, че сме един отбор на средно европейско ниво и това е много добре за целия български футбол. Това бе мач, който трябваше задължително да се спечели в крайна сметка. Качеството на футбола отстъпи, но не това е най-важното в момента", заяви щастливият Дерменджиев. 

"Някой мой именит колега бе заявил преди време, че Шампионската лига е по-силен турнир от Световното първенство. Това, което направихме тази вечер, е невероятно голяма крачка за Лудогорец. Бъдете сигурни, че ще вземем точки в групите. Няма да бъдем отбор, който ще губи. Мисля, че можем да постигнем много, да прескочим първата фаза или най-малкото да продължим участието си в евротурнирите с класиране за елиминациите в Лига Европа", оптимист е опитният наставник.

"В България е трудно да се постигне това, което ние направихме. Това бе и все още е един много амбициозен проект на братя Домусчиеви. Виждате, че се надгражда постоянно - в момента се довършва базата. Да, допуснахме грешки, но те бяха вследствие растежа, към който ние постоянно се стремим. Организационно клубът е перфектен, но винаги има какво още да се желае. Ако Лудогорец следващата година отново влезе в групите на Шампионската лига, това ще бъде една константа, нещо изключително полезно и хубаво за българския футбол", категоричен е Дерменджиев.

"Знаете, че не ни е страх да си заявим целите и след това да ги изпълним. Не си говорим празни приказки - имаме много доказателства за това. Мисля, че това не е никак малко постижение - за три години за втори път да играем в групите. Казах на момчетата в съблекалнята, че те са най-добрите и напълно заслужиха този успех", завърши предводителят на "орлите".