Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев счита за реална целта пред отбора да играе в евротурнирите и напролет след историческото второ влизане в групите на Шампионска лига.

Той каза още, че Лудогорец вече може да се счита за един от грандовете на Източна Европа.

„В крайна сметка резултатите са налице и спокойно можем да се наречем един от факторите и грандовете в Източна Европа. Не отиваме в групите така просто за олимпийско участие, ние отиваме, за да печелим точки, да печелим пари, да печелим имидж, слава, да радваме нашите фенове и по възможност да излезем от групите. Така че аз смятам, че този Лудогорец е по-силен от онзи Лудогорец от предишната Шампионска лига. Много зависи и от жребия естествено, с кого ще се паднем. Смятам, че ние имаме нашите шансове и е нормално да има такава цел пред момчетата”, коментира Кирил Домусчиев пред Нова телевизия.

Домусчиев призна, че има силен интерес към Джонатан Кафу, но бе категоричен, че Кафу няма да бъде продаван за 6,5 млн. евро и „орлите” искат за него поне 10 млн. евро.

„Няма шанс. Няма шанс Кафу да бъде продаден за 6-6,5 млн. евро. Може да се снимат с него, но не и да го продадем за тия пари. Ние сме казали, че Кафу под десетина милиона няма да го продадем. Сега дали ще са 10, дали 11, но под тая цена клубът няма да го продаде. Трябва нещо да ни впечатли. Има предложения, но за момента предпочитаме да си запазим отбора и да радваме нашите фенове, отколкото да продаваме, с това няма да ги зарадваме.

Димитър Бербатов обаче не е по джоба на разградчани.

„За съжаление Лудогорец все пак работи с определени бюджети. Митко Бербатов не ни е по джоба. Иначе с удоволствие бихме привлекли играчи като него, който има нужната класа за нашия стил на игра”.

„Все повече хора ходят на нашите мачове, гледат ги по телевизията. Искам да благодаря на хората, които ни подкрепиха в Пилзен – около 400-500 човека. Дано да продължаваме да радваме хората, това е най-важното. Това е предначертано – да радваме хората”, допълни босът на българския шампион.