Уникална драма с четири гола за крайното 2:2 си врътнаха Локомотив Пловдив и Лудогорец на "Лаута".

Домакините дръпнаха с гол на звездата си Мартин Камбуров (24), но през второто полувреме гостите направиха пълен обрат с попадения на Игор Пластун (53) и Клаудиу Кешеру (73).

В края на мача настана драмата, когато Симеон Райков (86) изравни и спъна "орлите", които са едва на шесто място със седем спечелени точки, но и мач по-малко. Локо пък е девети с шест пункта.


Страхотна атака организираха футболистите на Локомотив (Пд) пет минути след началото на срещата. Пас на Дани Кики през центъра изведе Веселин Марчев по левия фланг. Крилото навлезе в наказателното поле, преодоля технинично един футболист и стреля към вратата на Владо Стоянов. Топката обаче излезтя далеч в аут.

Техничен удар на Марселиньо от над 20 метра не успя да затрудни Илко Пиргов, след като топката прелетя далеч над неговата врата. В 24-та минута обаче „смърфовете“ не простиха дупката в защитата на своя съперник и след едно прекрасно центриране отлевия откриха резултаат.

Пробилият отляво Иван Горанов центрира към наказателното поле на Лудогорец. Там Дани Кики бе оставен сам и успя да свали с глава за, нахлулия мощно към точката на дузпата, Мартин Камбуров, който с мощен шут буквално „скъса“ мрежата на Владо Стоянов за 1:0.

Димитър Везалов стреля без подготовка в 34-та минута след центриране на Дани Кики от пряк свободен удар. Топката обаче бе изпратена много силно, но не и точно към вратата на Стоянов.

Първа добра възможност за Локомотив (Пд) през втората част. Мартин Камбуров стреля силно от пряк свободен удар в 51-та минута, но топката се отби в крак на защитник и излетя далеч напред.

Минута след това Кишада отправи точен удар към Пиргов, но не успя да затрудни стража на пловдивчани. По-активните действия на разградчани в началните минути на втората част им помогнаха да се доберат до равенството.

Центриране на Вандерсон от пряк свободен удар качи топката върху главата на Игор Пластун, който с лекота засече във вратата на Пирго. Вратарят на „смърфовете“ сякаш увисна и не успя да се намеси по най-добрия начин. Футболистите на Локомотив (Пд) имаха претенции за засада, но такава няма.

Изключителен шанс се откри пред Вандерсон в 63-та минута. Той се озова сам срещу Пиргов, диагонално на неговата врата. Бразилецът обаче прибърза и с мощен удар опъна мрежата на „черно-бялата“ врата от външната й страна.

Силен удар на Дани Кики от около 20 метра форнатално на вратата на Лудогорец. Владо Стоянов обаче бе на място и улови. Отлична акция на Лудогорец в предни позиции, след която Кафу изведе Вандерсон, който пусна на Кешеру успоредно на голлинията. За последния не бе проблем да опъне опразнената мрежа пред себе си.

Лудогорец не спря набезите си към вратата на Локомотив (Пд), въпреки пълния обрат в срещата. Клаудиу Кешеру отправи много силен удар в 81-та минута към вратата на Пиргов, но стражът следеше играта и боксира.

Страхтно изпълнение на пряк свободен удар от страна на влезлия като смяна Симеон Райков в 86-ата минута. От около 20 метра, той шутира мощно, топката тупна коварно пред Владо Стоянов и влетя в неговата мрежа.

Нов шанс за Симеон Райков в 90-та мнута, при който крилото стреля от границата на пеналта, но спечели единствено корнер, след като топката се отклони в крак на играч от Лудогорец.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=da59f1537c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ЛОКО ПД - ЛУДОГОРЕЦ 2:2

Голмайстори:

1:0 Камбуров 24
1:1 Пластун 53
1:2 Кешеру 73
2:2 Райков 86

Локо Пд: Пиргов, Котев, Везалов, Горанов, Кики, Траянов, Вълчев, Райнов, Умарбаев, Марчев, Камбуров

Лудогорец: Стоянов, Сисиньо, Пластун, Паломино, Натанаел, Вандерсон, Саша, Марселиньо, Мисиджан, Кишада, Кафу