Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев е силно притеснен за националите си. Причината е, че само седмица след края на обявения термин за световните квалификации 6 септември (вторник) разградчани играят първия си мач от групите на Шампионската лига.

На 13 септември (вторник) те гостуват на Базел. Дерменджиев се надява, че няма да има контузени след срещите на националните отбори. Това е и най-голямото му опасение, както и че няма да може да тренира всичките си играчи заедно, пише "Тема спорт". На 9 септември (петък) Лудогорец среща Черно море за първенство. Така времето за подготовка на цялата група става много малко. На 10 септември (събота) от 21:00 часа Базел посреща Грасхопърс и на мача ще бъде спортният директор на орлите Методи Томанов.
 
В българския национален отбор са трима - вратарят Владислав Стоянов и халфовете Светослав Дяков и Марселинъо. В състава на Румъния бяха повикани централният защитник Козмин Моци и нападателят Клаудиу Кешерю. За Канада ще пази Милан Борян.

В неделя Лудогорец ще играе контрола в Албена с катарски тим. Проверката е на централния терен в комплекса от 18:00 часа. Орлите ще срещнат елитния Ал Маркхия, който е на подготовка край родното Черноморие.