Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори преди срещата с ПСЖ от груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят е в сряда от 21:45 часа на стадион "Васил Левски".

"Не знам как ще прозвучи – не ни плаши нищо. Излизаме с респект към ПСЖ, към треньора и към футболните качества на играчите. Разучихме френския тим. Нямат слабо място, но въпреки това ние ще се опитаме да се възползваме от нашите шансове", каза Дерменджиев.

„Имаме двама трайно контузени – Сисиньо и Витиня. Пренастройването от Първа лига към Шампионска лига е доста трудно, но трябва да ви кажа, че играчите знаят вече, че трябва да играят равномерно. Мотивацията и концентрацията е различна, но в крайна сметка трябва да играем и у нас и да не губим точки“, каза още специалистът.

"ПСЖ още търси себе си при стила на новия треньор, но в  крайна сметка е един много силен тим. Независимо, че ги няма Ибрахимович и Давид Луиш, ПСЖ продължава да бъде много добър отбор", коментира още треньора на Лудогорец.

"В Лудогорец вече има рутина. Футболистите показват възможностите си", доволен е наставникът.

„Наистина сме млад отбор, но това е един изключително перспективен проект. Собствениците ни построиха нова база. Пет поредни години сме шампион на България. Участия в Лига Европа, сега втори път в групова фаза на Шампионската лига“, каза още Дерменджиев.

"За малките отбор ще бъде по-трудно да пробият в Шампионската лига при новия формат, но ще направим всичко необходимо, за да успеем да натрупаме добър коефициент", каза Дерменджиев във връзка промяната на правилата за влизане в груповата фаза на турнира след 2 години.