Интересът към нападателя на Лудогорец Джонатан Кафу продължава да бъде голям. Медиите в Италия разкриха, че Лацио не се отказва от бразилския ас на разградчани. "Кориере дело Спорт" обаче твърди, че цената на Кафу е много по-ниска от изнесената в медийното пространство - 12 млн. евро.

"Джонатан Кафу струва 4 млн. евро и не повече. Проблемът обаче е, че 20% от правата му се държат от агенцията "Дойен Спортс", с която преди Лацио имаше проблеми", пише италианското издание, цитирано от "7 дни спорт". През лятото спортният директор на Лацио Игли Таре работеше по евентуален трансфер, но тогава Лудогорец поиска 10 млн. евро за футболиста.

В последния месец след добрите му изяви в Шампионската лига собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев обясни, че Кафу вече струва 12 млн. евро. На италианците обаче тази сума им се вижда прекалено висока.

В същото време Лацио се нуждае от ново попълнение в атака, след като през януари Кейта Балде ще замине за участие в турнира за Купата на африканските нации. Нападателят ще играе за родината си Сенегал. Медиите в Италия обаче изнасят и грешна информация, според която Кафу няма как да премине в Лацио през зимата, защото клубът няма свободна квота за чужденци извън ЕС.

На Ботуша обаче не са наясно, че бразилецът вече има българско гражданство. В материала на "Кориере дело Спорт" се казва още, че Лацио се надява цената на Джонатан Кафу да не скача много.