Нападателят на Лудогорец Джонатан Кафу ще подпише нов договор с отбора. 25-годишният бразилец се представя много силно от началото на сезона, а интересът към него се повиши значително, особено след попадението срещу Базел.

Поради тази причина собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев вече е готов с нов договор на масата. Настоящото обвързване между двете страни е до 2018 г., но сега бизнесменът ще увеличи заплатата на нападателя и ще вкара различни клаузи.

По информация на "7 дни спорт" по примера на големите европейски отбори Кирил Домусчиев ще заложи минимална цена за откупуване от чуждестранни клубове. По този начин собственикът на шампионите гарантира праг, от който желаещите да наддават, започват преговорите за Кафу. Сумата е 8 млн. евро.

Иначе наскоро Домусчиев разкри, че не би се разделил с нападателя срещу по-малко от 10 млн. евро, но съветниците му са го убедили да свали малко цифрите. Клаузата обаче не значи, че Домусчиев ще пусне Кафу веднага, ако дойде оферта от 8 млн. евро.

Много от европейските клубове залагат в договорите с основните си играчи клауза за минимална сума за откупуване. В Испания пък има подобна опция, която обаче е клауза за автоматично освобождаване.