Кой е Джонатан Кафу, питат се на Острова и най-вече в Лестър, след като стана ясно, че Раниери му е хвърлил око. Нitc.com направи профил за звездата на Лудогорец и прикани феновете на Лисиците да гласуват дали искат да го видят със синята фланелка.

1. Родното място
Кафу е роден и израснал в Парасисаба, Сао Пауло, както и Жозе Алтафини, известен и като Мацола. Последният е част от отбора на Пеле, който взе световната титла през 1958 г. През 1962 г. обаче се състезава за друга държава, защото бразилската федерация отказва да вика футболисти, които не ритат в месното първенство, а в чужбина. Алтафини има 300 гола в кариерата си, така че Кафу не е първото голямо име от фавелата.

2. Митарствата
Кафу не е от играчите тип номади, които не се застояват дълго в един отбор. Започва кариерата си в Депортиво Бразил, после минава в Боависта, XV де Парасисаба, Капивариано, Понте Прета и Сао Пауло. И след пет години стаж в Бразилия се озова в България.

3. Късмет
Стана шампион още при дебюта си. Дори вкара осем гола. 

4. Универсалност
В България дойде като крило и се представи добре. Сетне обаче показа, че е още по-добър начело на атаката. Така че Лестър може да го ползва където си иска.