Голямата звезда на българския шампион Лудогорец – Джонатан Кафу, ще отнесе глоба от клуба, съобщава Ekip7.bg Това заяви изпълнителният директор на разградчани Ангел Петричев.

Причината е неправилно паркиране на бразилския техничар, което предизвика вълна от недоволства в Разград. Служебният "Фолксваген Пасат" на стрелеца беше заснет върху зелени площи на градинката пред ОУ "Отец Паисий" от общинския съветник Калоян Монев, а снимката във Facebook разбуни духовете.

Историята не убягна от Петричев, който с кратък, но безкомпромисен коментар потуши страстите. "Здравейте, и тук ще има бъркане в джоба. Колата е на футболист. Благодаря за сигнала. Виновникът ще бъде наказан. Съжалявам много", написа изпълнителният директор на клуба.

Петричев уточни през изданието, че все още не е наложил санкцията, тъй като футболистът е заминал с отбора за Благоевград и изчаква завръщането му. Клубът обаче имал вътрешен правилник, в който глобите за подобни прояви са регламентирани.

В какъв точно размер ще бъде санкцията за Кафу, Петричев не пожела да каже, но пък разкри къде ще отидат парите. "Обикновено глобите за прояви, засягащи обществото, се превеждат в специалния фонд, в който футболистите ежемесечно внасят средства за благотворителност. И в този случай сумата ще бъде преведена в същата сметка", поясни изпълнителният директор на Лудогорец.