Шампионът на България Лудогорец се класира с лекота за четвъртфиналите в турнира за купата на България, след като надигра финалиста от предишното издание Монтана с 4:0.

Срещата, на която на хартия тимът на Монтана беше домакин, се игра в Разград на "Лудогорец Арена" и започна по най-добрия начин за възпитаниците на Георги Дерменджиев, които имаха доста сериозно превъзходстово през всичките 90 минути.

В деветата минута Лудогорец получи правото да изпълни корнер. Топката бе центрирана пред вратата, където след кратко разбъркване се оказа в краката на Клаудиу Кешеру и голмайсторът на "орлите" нямаше как да сбърка от няколко метра.

Символичните гости продължиха да натискат съперника си и логично удвоиха аванса си в 32-ата минута. Защитникът Натаниел Пимиента получи топката съвсем сам на около 30 метра по диагонал от вратата на Монтана, но моментално стреля силно по земя с левия крак и покачи на 2:0.

Пет минути по-късно дойде и най-спорният момент в мача, когато Натаниел и Фернандо Силва се сблъскаха в наказателното поле, но съдията не посмя да отсъди дузпа в полза на Монтана.

През второто полувреме темпото на игра спадна, но Лудогорец продължи да бъде по-активният тим. Непрестанните атаки на "орлите" дадоха резултат в 79-ата минута, когато Кешеру бе изведен сам срещу вратаря и реализира втория си гол в мача за 3:0.

Малко преди това пък напречната греда спаси Монтана от гол след силен удар на Жуниор Кишада. В последните секунди на двубоя Въджил Мисиджан оформи крайното 4:0 след чудесен извеждащ пас на Кешеру. Четвъртфиналите за купата на България ще се играят през април следващата година.

Монтана - Лудогорец (Разград) 0:4

Голмайстори: 0:1 Клаудиу Кешеру 9, 0:2 Натаниел Пимиента 32, 0:3 Клаудиу Кешеру 79, 0:4 Върджил Мисиджан 90+1

МОНТАНА: 33. Василев, 2. Благоев, 19. Чапаев, 29. Бамба, 14. Контохристос, 21. Иванов (55-Петков), 25. Дяков (71-Полюткин), 20. Чипев, 10. Атанасов, 9. Илиев, 24. Дос Сантос (80-Дамянов)

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Борян, 6. Натанаел (84-Петров), 32. Пластун, 55. Терзиев, 8. Лукас Саша, 10. Кампаняро, 18. Дяков, 11. Кишада (72-Анисе), 28. Кешерю, 93. Мисиджан, 92. Лукоки