Общинският съвет в Разград определи за концесионер на стадион "Лудогорец Арена" единствения участник в процедурата за предоставяне на концесията - ПФК "Лудогорец 1945" АД. Решението бе взето единодушно на днешното заседание на Общинския съвет. 

Срокът на концесията е 35 години. Размерът на годишното концесионно плащане е 14 000 лева без ДДС. Цената на строителството, което ще извърши ПФК "Лудогорец", е 18 500 000 лева без ДДС, като срокът за завършване на строителството е десет години, считано от датата на подписване на концесионния договор. Според изискванията на Закона за концесиите в срок не по-дълъг от три месеца двете страни - община Разград и ПФК "Лудогорец 1945", трябва да подпишат и официалния договор. 

Докладната записка за концесията на стадиона предизвика доста спорове и дебати, когато бе внесена в Общинския съвет за пръв път в края на февруари. Заради неприемливи и спорни условия в първоначалния договор ръководството на Лудогорец официално заяви, че ще премести домакинските си мачове на други стадиони. Най-спорната клауза бе, че клубът се задължава да плаща на общината всяка година 0.5 на сто от нетните си приходи от всички видове продажби на територията на стадиона. 

Преработеният документ влезе отново на сесия през юни, когато Общинският съвет гласува да се обяви процедурата за предоставяне на концесия за строителство с предмет: "Реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец Арена", неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера".