Лудогорец надви Дунав с 5:3 в голяма драма от 12-ия кръг на Първа професионална лига, която се игра в Разград. 

По този начин "орлите" се качиха на върха с актив от 28 точки и са с 1 пункт пред Левски, който обаче има и мач по-малко.

Мачът се разви по много драматичен начин.

Будинов откри за "драконите" в 14-ата минута, а Кешеру вкара два гола за обрата в 15-ата и 30-ата минута. След това Шопов изравни в 33-ата минута, а Вандерсон даде отново аванс на "орлите" в самия край на полувремето.

Патев се разписа за Дунав в 66-ата минута и възстанови ремито, но Кешеру с третия си гол за вечерта довърши символичните домакини. В 92-ата минута пък Кафу оформи крайния резултат. 

Дунав доигра мача с 10 души заради червения картон на Давронов в 86-ата минута след два експресно изкарани жълти картона в рамките на само 6 минути. 


Срещата започна с опасна атака на "орлите", но в последния момент Марем успя да избие топката в корнер.

През първите минути нямаше точен удар в очертанията на нито една от вратите.

Все пак обаче в 14-ата минута Дунав направи добра атака и Огнянов центрира в наказателното поле на противника, а Будинов засече топката право във вратата, за да даде аванс на символичните домакини.

Минута по-малко след това Лудогорец изравни. Марем не направи добро изчистване на една топка и Дяков намери Кешеру във вратарското поле, а румънският национал без проблем реализира.

В 30-ата минута шампионите направиха пълен обрат в срещата. След центриране от корнер Кешеру успя да засече във вратата на противника. 

Дунав обаче не се отказа и в 33-ата минута изравни. След много груба грешка на Минев, Шопов го изненада неприятно, овладя, и успя да реализира от близка дистанция.

В самия край на полувремето Лудогорец стигна отново до аванс след гол на Вандерсон, който между трима от 10 метра успя да вкара.

Няколко минути след подновяването на играта Анисе не успя да вкара на празна врата.

И Дунав обаче пропиля добро положение, след като в 65-ата минута Будинов от три метра някак си прати топката в аут.

В 66-ата минута Дунав все пак успя да реализира и да изравни. Патев реализира с хубав удар от диагонала след една свалена от Будинов топка. 

Шоуто обаче продължи и в 74-ата минута Кешеру вкара хеттрик, след като бе точен от границата на вратарското поле.

В 86-ата минута влезлият като резерва за Дунав Давронов си изпроси два жълти картона само в рамките на шест минути и бе изгонен от игра. 

В 92-ата минута Кафу оформи крайния резултат. 

ДУНАВ - ЛУДОГОРЕЦ 3:5

1:0 Будинов 14
1:1 Кешеру 15
1:2 Кешеру 30
2:2 Шопов 33
2:3 Вандерсон 45
3:3 Патев 66 
3:4 Кешеру 75
3:5 Кафу 92 

ДУНАВ: Луков, Димов, Марем, Милчев, Патев (82 - Петков), Джалилов, Аясс (73 - Давронов), Шопов, Огнянов, Ненов, Будинов

ЛУДОГОРЕЦ: Борян, Моци, Паломино, Минев, Дяков, Вандерсон (83 - Мисиджан), Анисе, Натанаел, Кафу, Кешеру (87 - Кишада), Марселиньо

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=9cf829c4eb" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>