Лудогорец удари без напрежение ЦСКА-София с 2:0 на своя стадион в Разград и уби всякакви мераци на "червените" за първото място. Головете за успеха на разградчани вкараха Вандерсон (28) и Козмин Моци (62).

Тимът на Георги Дерменджиев не показа най-добрата си игра, но за сметка на това с повече класа и хладнокръвие не остави никакъв шанс на гостите. Клетниците от "Армията" се разиграха чак в последните минути на мача, но бяха с човек по-малко заради изгонването на рендето Рафаел Перес.

Едва в 85-ата минута дойде първото добро положение за ЦСКА-София Саша без малко да си отбележи автогол, но топката се отби в гредата. В добавеното време Густаво Кулма върна един гол, но твърде късно.

С успеха Лудогорец продължава да дели първото място с Левски, но е с мач по-малко. ЦСКА-София остава пети и вече изостава на цели десет точки от лидерите в Първа лига.


И в двата състава имаше доста промени. Георги Дерменджиев върна на вратата Владислав Стоянов, а сред полевите играчи бяха Сисиньо, Пластун и Лукас Саша. Червените пък разчитаха на вратаря Георги Китанов, който се завръща от контузия. Като титуляри започнаха Петрус Бумал и Густаво Кулма, който водеше атаката, а българите Преслав Йорданов и Милчо Ангелов останаха на пейката.

Двата отбора обаче не оправдаха очакванията за силен мач. Началните минути бяха доста скучни, с повече единоборства. "Червените" влизаха доста остро на моменти, като Рафаел Перес извади късмет, че не бе изгонен още в 15-ата минута след брутална балтия в краката на капитана на Лудогорец Светослав Дяков. До средата на полувремето на "Лудогорец" нямаше нито едно опасно положение и пред двете врати.

ЦСКА-София разчиташе на центрирания от статични положения, но нямше кой в червено да направи завършващия удар. В 28-ата минута Лудогорец избухна с гол от нищото. Вандерсон отне топката в половината на съперника, напредна през центъра и с мощен удар от дъгата на наказателното поле простреля Китанов - 1:0!

В 34-ата минута разградчани можеха забият второ попадение след бърза контраатака, но Клаудиу Кешеру направи невероятен пропуск. Румънксият нападател получи перфектен пас на дузпата и стреля от движение, но топката облиза дясната греда.

След почивката ситуацията на терена не се промени особено. Здравата битка продължи и интересните моменти липсваха. Едуард Йорданеску опита да засили мощта в атаката на ЦСКА-София, като пусна в игра Кирил Десподов.

Именно младият нападател в 50-ата минута бе близо до гола след груба грешка в разградската защита, но вратарят Владо Стоянов излезе навреме и улови пред връхлитащия Десподов. Лудогорец сякаш приспа съперника и в 62-ата минута нанесе съкрушителния си удар.

След центриране от корнер Козмин Моци се извиси на първа греда и заби във топката вратата през ръцете на Китанов, който можеше да се намеси далеч по-добре. Този гол сломи "червените" и оттам нататък разградчани изцяло поеха контрола върху мача. В 71-ата минута на практика всичко за ЦСКА-София приключи, след като Рафаел Перес бе изгонен с втори жълт картон и остави тима си с 10 души на терена.

В 85-ата минута Лукас Саша без малко да си вкара автогол, но топката рикошира в гредата. Все пак "червените" не се дадоха до последно и в продължението стигна до гол. Густаво Кулма стреля мощно в сглобката от границата на наказателното поле за 2:1.

Лудогорец - ЦСКА-София 2:1

1:0 Вандерсон 28

2:0 Моци 62

2:1 Кулма 90+2

Лудогорец: Стоянов, Сисиньо, Пластун, Моци, Натанаел, Саша, Дяков, Кафу, Марселиньо, Вандерсон (76 - Мисиджан), Кешерю (82 - Анисе)

ЦСКА-София: Китанов, Манолев, Чорбаджийски, Перес, Недялков, Пинто (63 - Педро), Нунеш (46 - Десподов), Виана (73 - Дюлгеров), Симао, Бумал, Кулма

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=0528fc7c8d" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>