Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев обяви, че натрупаните изиграни мачове в Европа дават рутина и самочувствие на отбора и посочи, че ако „орлите” продължават по този начин ще станат „константа за влизане в груповата фаза на Шампионската лига”.
 
„Ние сме доволни от това, което се случи с отбора. Най-важното за нас е, че ние сами си го извоювахме. Не разчитахме на Арсенал, въпреки че те биха. Вие може би сте го гледали мача, това беше един много добър мач за нашия отбор срещу изключително добър отбор. Не съжаляваме, че така е завършил, защото имаше възможност да бием, но в крайна сметка футболът е на голове”, каза наставникът на Лудогорец.
 
„Всичките мачове вече са зад нас. Ние правим анализи и си извличаме поука и това дава възможност на отбора да израства – дали са били с повече голове, както с Арсенал, дали сме били на косъм от равен или победа. Трябва да бъдем реалисти и всичко, което е минало да е зад гърба ни”, добави Дерменджиев.
 
„Тези мачове дадоха една рутина, едно израстване на отбора. Признаване на клуба в Европа и ако продължи ще стане една константа примерно за влизане в групова фаза на Шампионска лига”.
 
„Никога не съм подбирал съперниците, винаги съм разчитал на жребия – какъвто ни отреди съдбата, такъв да бъде”, допълни Георги Дерменджиев.