Османлъспор, Фиорентина и Шахтьор Донецк са сред евентуалните съперници на българския шампион Лудогорец в елиминационната фаза на турнира Лига Европа. Разградчаните се класираха като трети в група "А" на Шампионската лига, докато горепосочените три отбора спечелиха своите групи във втория по сила турнир.

Османлъспор спечели група "L", след като Джон Делардж и Ердал Кълъчаршлан се разписаха в 73-та и 89-та минута за домакинска победа с 2:0 срещу швейцарския Цюрих. Това остави турците начело на класирането, а втори завърши отборът на Виляреал, победил с 2:1 Стяуа Букурещ у дома. Головете за испанците вкараха Никола Сансон в 16-та минута и Мануел Тригерос в 88-та. Стяуа пък завърши с човек по-малко.

Фиорентина подсигури първото си място в група "J", след като победи с 2:1 Карабах в Азербайджан и елиминира домакините си от турнира. Матияс Вечино даде аванс на италианците след час игра след рикошет, но Рейналдо изравни в 73-та минута. Федерико Киеза обаче вкара първия си гол за "виолетовите" три минути по-късно и с това донесе победата на своя тим. Синът на Енрико Киеза обаче напусна терена с червен картон осем минути след гола си.

Втори в групата на Фиорентина завърши ПАОК Солун, след като Гари Родригес донесе победа на гърците с 2:0 срещу Слован Либерец. Бившият нападател на Левски се разписа след половин час игра, а Димитриос Пелкас довърши чехите в 67-та минута.

Шахтьор Донецк вече си беше осигурил участие в елиминациите, но имаше недовършена работа в група "Н". Украинците надвиха с 4:2 Брага и не само завършиха с шест победи от шест мача, но и изхвърлиха португалския си съперник от турнира. От подаръка се възползва белгийският Гент, който надви Коняспор с 1:0 с гол в добавеното време.

Сергей Кривцов и Тайсон се разписаха по два пъти в двете полувремена срещу отбора на Брага, който беше на второ място преди последните мачове от групата. В герой за Гент пък се превърна Калифа Кулибали, който класира белгийците напред в турнира в последния възможен момент.