Лудогорец ще трябва да реши казуса с Джонатан Кафу до седмица. Дотогава треньорът Георги Дерменджиев трябва да има яснота дали ще може да разчита на бразилската си звезда за 1/16-финалните сблъсъци от Лига Европа с Копенхаген.

Двубоите с датския шампион са на 16 и 23 февруари. Лудогорец вече има набелязан заместник на Кафу. Той има готовност да се присъедини към разградчани веднага след трансфер на Джонатан.

Целта е въпросният играч да може да се аклиматизира максимално бързо към състава, за да е в състояние да помогне в срещите с Копенхаген.

Както е известно, разградчани си поставиха за цел да гонят четвъртфинал в Лига Европа. Заради това и към момента не избързват с продажбата на основните играчи, въпреки че интерес към тях не липсва.

Поставената минимална цена на 25-годишния футболист от собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев е 10 милиона евро. Медиите в Европа пък продължават да пращат Кафу къде ли не.

След като английският „Дейли мейл“ съобщи, че английският шампион Лестър е предложил 10 милиона паунда за правата на нападателя, вчера се появиха информации, че още два клуба от Висшата лига ще се включат в наддаването. Това са Евертън и Уест Хем.

Твърди се, че римските Лацио и Рома също следят ситуацията около бразилеца. От ръководството на Лион пък вчера съобщиха, че Кафу е под номер 2 в трансферния им списък с футболисти, които могат да играят на фланга и на върха на атаката.

Първият им избор е холандецът Мемфис Депай. Вчера обаче Манчестър Юнайтед отхвърли офертата на французите.