Шансът на Ботев или Нефтохимик да вземат под наем защитника на Лудогорец Георги Терзиев е под 10% и „Меридиан Мач” научи причината за това. Оказва се, че договорът на сливналията с „орлите" е така направен, че той много трудно може да отиде под наем в който и да било клуб.

За да премине в друг отбор от Първа лига, националът ще трябва да направи голям компромис във финансово естество. Ясно е, че самият Терзиев иска да играе редовно, което в Лудогорец ще стане трудно при конкуренцията на Козмин Моци, Игор Пластун и Хосе Паломино.

Въпреки че контрактът на национала с Лудогорец е сложен, от Ботев и Нефтохимик все още не се са отказали да направят опит да привлекат Георги Терзиев. Очаква се развитие по евентуалния трансфер на бранителя да има до края на месеца, макар и в момента да изглежда много по-вероятно той да остане в Лудогорец и през пролетта.

През миналия сезон Георги Терзиев бе титуляр в защитата на „орлите", а преди две години бе считан за един от най-добрите млади бранители в Европа. Не веднъж се е писало, че интерес към него е имало от страна на топотбори като Ливърпул и Лацио. Сливанията, който през тази година ще навърши 25 години, дори е отбелязвал на мърсисайдци - за 2:2 на „Васил Левски" в края на ноември 2014 година.