Шампионът Лудогорец допусна първа загуба в предсезонния си лагер, след като отстъпи с 0:1 от полския Термалика в контролна среща, играна в Турция.

Единственото попадение в мача заби Артьом Путивцев в 17-ата минута, след като се оказа най-съобразителен при изпълнение на корнер. Срещата обаче беше белязана от грозни сцени. В средата на второто полувреме голмайсторът Путивцев и Лукаш Саша влязоха в словесна престрелка заради фаул.

На помощ на своя съотборник притича Марселиньо, който беше ударен с глава от играч на поляците. Последва меле, в което двата лагера си размениха удари и шутове, но след секунди ситуацията си успокои и мачът продължи.

До края на подготовката Лудогорец има уредени още три спаринга: на 4 февруари с чешкия Злин, на 7-и с БАТЕ Борисов и на 8-ми с Марибор. Преди това пък разградчани записаха две победи – 2:0 над Заря Луганск и 1:0 над Тренчин (Словакия), и две равенства – 1:1 с Ягелония (Полша) и отново 1:1 с Арсенал (Тула).


<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=46596f6f23" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Дерменджиев не можеше да разчита в двубоя на една от звездите на тима Джонатан Кафу, който пропусна мача заради грипно заболяване.

Поляците започнаха по-активно и заслужено откриха резултата в 17-ата минута, когато украинският централен защитник Артьом Путивцев засече с глава от границата на малкия пеналт центриране от корнер от дясно.

Малко след попадението Клаудиу Кешеру можеше да изравни, но изстрелът му от границата на наказателното поле кацна върху напречната греда и излезе в аут.

В 42-ата минута Натанаел центрира от ляво по тревата към Кешерю, който се хвърли на шпагат, но не успя да засече добре от 7-8 метра и топката премина край целта. 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpfcludogorets1945%2Fposts%2F976108889188128&width=500" width="500" height="676" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

След почивката Лудогорец доминираше, но не успя да стигне до гол. В началото на втората част капитанът на разградчани Светослав Дяков получи травма и беше заменен принудително в 52-ата минута от Лукас Саша.

Минута по-късно удар Вандерсон беше изведен от ляво в пеналта от Марселиньо и върна към Керешу, чийто удар беше блокиран, но топката отскочи към Джоди Лукоки, който овладя и стреля силно от десетина метра, но над целта.

В 70-ата минута настана разправия на терена след фаул на Артьом Путивцев срещу Лукас Саша. Футболистите от двата състава се посбутаха и размениха по някой удар, а срещата беше прекъсната за около четири минути.

След подновяването на играта разградчани опитаха да стигнат до изравняване, но така и не успяха да затруднят сериозно вратата на съперника. 

Следващата проверка на Лудогорец е на 4 февруари срещу Злин (Чехия).

Лудогорец - Термалика Нецеча (Полша) 0:1 

Голмайстор: 0:1 Артьом Путивцев (17)

Съставът на Лудогорец: Владислав Стоянов (74-Ренан), Сисиньо (46-Йордан Минев), Козмин Моци (75-Игор Пластун), Хосе Луис Паломино, Натанаел, Светослав Дяков (52-Лукас Саша), Абел Анисе, Джоди Лукоки (80-Жоао Пауло), Марселиньо (80-Густаво Кампаняро),Вандерсон (80-Върджил Мисиджан), Клаудиу Кешеру (76-Жуниор Кишада)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=4aef246c09" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>