Лудогорец удари с 2:0 Славия на стадион "Васил Левски" и докосна поредната си шампионска титла. С тази победа "орлите" дръпнаха с цели 10 точки пред Левски в битката за първото място. Попаденията в мача забиха Клаудиу Кешерю (67) и Жуниор Кишада (76).

Както е известно, срещата трябваше да се играе вчера, но бе прекъсната в 12-ата минута заради обилен снеговалеж и се доигра днес. Лудогорец доминираше през по-голямата част от двубоя, възползва се максимално от положенията си, вкара два гола и заслужено си взе победата и трите точки.

Така разградчани ще заминат в приповдигнато настроение за Дания, където в четвъртък излизат в среща-реванш срещу Копенхаген за Лига Европа. От своя страна Славия не показа нищо смислено и логично загуби. "Белите" остават на незавидното 11 място с едва 21 точки.

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x5cji7n" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x5cji7n_slavia-ludogorets-0-1_sport" target="_blank">Slavia - Ludogorets 0:1</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/mohamed1021" target="_blank">mohamed1021</a></i>


В 24-ата минута Ивайло Димитров отне топката, спринтира към наказателното поле на гостите, но шутът му мина покрай близката лява греда на вратата, пазена от Владислав Стоянов. Осем минути след това Жоао Пауло получи отличен пас от десния фланг, но опитният Георги Петков веднага го затвори и изби удара на бразилеца.

В 41-ата минута Янис Карабельов беше близо до гол от корнер, след като Калоян Кръстев се размина с топката и националът Стоянов изби с един крак пред голлинията.

През втората част в игра за шампионите влязоха Марселиньо и Кафу. В 63-ата минута Емил Мартинов стреля опасно от дистанция, но Владислав Стоянов отби в корнер. Само две минути по-късно удар от въздуха на Джонатан Кафу, но Абуд Омар отби шута му.

В 67-ата минута Вандерсон центрира отляво и оставеният непокрит Клаудиу Кешерю с глава реализира първото попадение за гостите от Разград. Седем минути след това Калоян Кръстев шутира от дистанция, но в аут.

В 76-ата минута Вандерсон подаде за Кишада, който си освободи място и с фалцов удар прати топката в горния десен ъгъл на вратата. След тази победа Лудогорец има актив от 53 точки на първото място, с 10 повече от намиращия се на втора позиция Левски. Славия заема незавидната 11-а позиция с едва 21 точки.

СЛАВИЯ - ЛУДОГОРЕЦ 0:2 (доиграване от 12-ата минута)

Голмайстори:

0:1 Клаудиу Кешерю (67)
0:2 Жуниор Кишада (76)

СЛАВИЯ: Петков, Пашов, Велков, Омар, Христов, Мартинов, Васев, Карабельов, Семерджиев, Димитров, Кръстев

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Натанаел, Моци, Пластун, Саша, Дяков, Вандерсон, Кампаняро, Кишада, Кешерю, Пауло