Мечтаният европейски подвиг за Лудогорец за жалост не се случи! Българският шампион завърши наравно 0:0 срещу Копенхаген в мача реванш от 1/16-финалите на Лига Европа и отпадна от турнира, след като преди седмица загуби 1:2 в София.

Все пак разградчни напускат надпреварата с високо вдигнати глави, след като имаха силни моменти на стадион "Паркен", но така и не успяха да пробият датския бетон. Най-добрите ситуации се удадоха на Клаудиу Кешеру, който обаче не можа да порази съперника, както в първата среща.  

Така Лудогорец не успя да изравни постижението си от сезон 2013/14, в който достигна до осминафиналната фаза, където бе спрян от Валенсия (0:3, 0:1). Сега поне остава удовлетворението от достойно представяне на тима в групите на Шампионската лига миналата есен.


Лудогорец имаше тежката задача в мач реванш от 1/16-финалите на Лига Европа срещу Копенхаген. Разградският тим трябваше да наваксва пасива от първия двубой преди седмица, когато загуби 1:2 на националния стадион "Васил Левски", с поне два гола. Коравите датчани обаче не бяха допускали гол на своя "Паркен" в десет официални мача.

Очаквано титуляр за Лудогорец започна румънският нападател Клаудиу Кешеру, който вкара попадението в София. Така на фланга бе преместен Джонатан Кафу, а на пейката седна Върджил Мисиджан.

Лудогорец започна притеснено двубоя и в началните минути Копенхаген създаде доста напрежение пред българската врата. Във 2-ата минута Федерико Сантандер се отскубна от разградската защита, но ударът му от малък удар бе спасен от Владислав Стоянов.

Играчите на Георги Дерменжиев допуснаха непривични грешки в средата на терена, но датчаните не успяха да се възползват. В 10-ата минута коварен фалцов удар на Кейта от Копенхгаген от около двайсетина метра, Владо Стоянов плонжира и изби в корнер.

В хода на полувремето Лудогорец се успокои и пое инициативата. Разградчани обаче не успяваха да създадат чисто голово положение. Реферът от Чехия Мирослав Зелинка леко изнерви "орлите" с два-три спестени нарушения на датчаните.

В 30-минута дойде най-добрата ситуация за българския шампион, когато Клаудиу Кешеру пое топката на границата на наказателното поле и стреля мощно от движение, стражът на датчаните Олсен не мръдна, но топката профуча покрай вратата. По-голямото владеене на топката така и не стигаше на Лудогорец да пробие датския бетон и нулевото равенство се запази до почивката.

През второто полувреме събитията на терена н се промениха особено. Копенхаген играеше хладнокръвно, добре подреден в своята половина и дебнеше удобен момент да накаже българския тим.

Лудогорец пък все така се мъчеше с повече разиграване да превземе вратата на съперника, но му липсваше завършващия удар, а високите центрирания бяха обречени на провал. В 58-ата минута разградчани изпуснаха добра възможност.

Йордан Минев центрира в наказателното поле, където Кешеру засече топката с глава, но не намери вратата. Последва сериозен натиск на Лудогорец. Вандерсон шутира опасно по земя, вратарят Олсен отново не реагира, но топката мина на сантиметри покрай дясната греда.

До края на двубоя Копенхаген игра много стабилно и нито за миг не изпусна двубоя от контрол. Отчаяните атаки на Лудогорец в последните минути не дадоха резултат и нулевото равенство се запази, а разградчани се сбогуваха с Европа.

Копенхаген - Лудогорец 0:0

Копенхаген:  Олсен, Аугостинсон, Йохансон, Корнелуис, Сантандер (80 - Павлович), Анкерсен, Туту, Йоргенсен, Фалк (89 - Бойлесен), Кейта (66 - Куск), Матич

Лудогорец: Стоянов, Минев, Паломино, Моци, Натанаел, Анисе (65 - Кишада), Дяков, Кафу (75 - Мисиджан), Марселиньо, Вандерсон (83 - Жоао Пауло), Кешерю