Копенхаген - Лудогорец, мач реванш от 1/16-финалите на Лига Европа, стадион "Паркен", съдия Мирослав Зелинка (Чехия), тази вечер от 22:05 часа българско време

Групата на Копенхаген

Вратари: Андерсен, Олсен, Кристенсен
Защитници: Хьогли, Аугустинсон, Йохансон, Антонсон, Бойлесен, Анкерсен, Занка
Халфове: Матич, Окоре, Фалк, Кейта, Вербич
Нападатели: Корнелиус, Куск, Сантандер, Павлович, Туту

Контузени: Амакуа, Томсен, Кристоферсен
Наказани: Квист, Грегуш

Групата на Лудогорец

Вратари: Стоянов, Ренан
Защитници: Сисиньо, Моци, Паломино, Пластун, Минев, Натанаел
Халфове: Анисе, Дяков, Саша, Кампаняро, Вандерсон, Марселiньо, Мисиджан, Лукоки, Василев
Нападатели: Кафу, Кишада, Кешерю, Жоао Пауло

Контузени: няма
Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

Лудогорец изпусна питомното и сега ще гони дивото в мача реванш от 1/16-финалите в Лига Европа срещу Копенхаген. Българският шампион загуби 1:2 в първия мач в София, но не отива обречен в Дания и ще се хвърли за победа, с надеждата да отстрани фаворизирания съперник.

Копенхаген имаше тежък уикенд, след като игра дерби с градския враг Брьондби, завършило с равенство 0:0. Макар и в два дни заради снега, Лудогорец си свърши работата с 2:0 над Славия и е в пълен състав за реванша в Лига Европа.

В лагера на Лудогорец няма кадрови проблеми и треньорът Георги Дерменджиев разполага с най-добрия си състав. Разградчани се блъснаха лошо в датския бетон преди седмица и днес ще трябва да направят нещо повече в атака.

По всяка вероятност голмайсторът от първия мач Клаудиу Кешеру ще започне като титуляр на върха на атаката, а на фланга ще мине Джонатан Кафу на мястото на Върджил Мисиджан или Вандерсон.

Треньорът на Копенхаген Стале Солбакен има сериозни проблеми заради наказания. Вилям Квист, който беше като скала в халфовата линия на датчаните в първия мач, припуска реванша. Аут е и получилият втори жълт картон в София Ян Грегуш.

Една от алтернативите за смяната на Квист е 19-годишният котдивоарец Адудакар Кейта. Друга опция е бранителят Ерик Йохансон, а той да бъде заменен в отбраната от Жорес Окоре. Възможност също така е и вкарването в средата на терена на крилото Юсеф Туту.

Лудогорец има сили да вкара на "Паркен", но класиране изглежда изключително сложна задача, предвид резултата 1:2 от първия двубой в София. Най-вероятно е да има голове и в двете врати, както в първия мач на "Васил Левски".

Резултат: 1:1