Венци Стефанов коментира победата на своя Славия над Черно море с резултат 2:1.

"Момчетата се бориха през целия мач. Определено съм доволен, че се хвърлиха мъжки и играха. Според мен заслужено победихме и така трябва да продължаваме. Не прощаваме даже на Сирни Заговезни.”„Сердер Сердеров е футболист на Славия. Ако някой е правил спекулации, те са за сметка на този, който приказва глупости. Аз не съм казвал такова нещо, той е наш футболист и продължава да бележи за Славия, каквато му е работата”, сподели босът на „белите”, а после бе помолен да коментира случващото се в Левски.

"Не съм Майка Тереза, за да се представям за финансовото състояние на другите. Знам как се гърчим ние, за да вържем двата края. За последните 2 години и трите софийски гранда отидоха в канала. Не може само да надуваш гайдата и да харчиш пари, а накрая да няма нищо. Ние си играем с нашите момчета и те са бъдещето на националния ни отбор. Като погледна другите мачове, виждам черно-черно-черно и тук-там някое бяло. И се питам дали е правилно.”

Кога Славия ще се върне да домакинства на своя стадион?

"Когато Кирил Домусчиев реши, той ги решава тези работи. На мен ми се иска час по-скоро. Видяхте ли някаква положителна промяна от всичкото това нещо, освен че мачовете се играят по това време? Каква промяна виждате в качеството на срещите? Каква промяна, всичко е в интерес на един човек! Всичко се прави за неговите интереси и аз не искам публиката ни да се измъчва, защото някой смята, че така ще се вдигне качеството на българския футбол.

"Къде се вдигнахме? Къде сме, пишете, кажете! Всичко се решава от този, който държи правата на телевизиите. А кой държи правата, знаете ли (б.а. Домусчиев)? Всичко е с нагласата на един човек да му е удобно. Ще играеш във Варна или в Куртово Конаре, за да е приятно на някой. Този мач сигурно го загубиха в Копенхаген, защото не играят на такива хубави терени в България, както играят в Европа. Може би трябва да се преселят в някоя европейска държава, за да играят на добри терени, а ние тук си се мъчим на нашите.”

За думите на Ангел Петричев, че е бил заплашван от Венци Стефанов:

"Аз по коридорите не съм срещал подобно лице, ако визирате това със сините венци. Той не е страхлив, но не знае какво приказва. Не е разменял с мен една дума, а говори, че съм шут и съм ходил не знам къде си. За такива като него или хубаво или нищо. Аз мога да разговарям с Кирил Домусчиев, но той трябва да има начин да си озаптява тези, които работят за клуба му. Не може някакъв, който не познавам, да ме коментира. Нито ми е на годините, нито на стажа във футбола, нито на каквото и да било. Аз с нищо не искам да разговарям.”