Лудогорец надви Локомотив Горна Оряховица с 5:0 при визитата си от 24-ия кръг на Първа лига и по този начин дръпна с цели 15 точки пред втория в таблицата Левски.

Гостите демонстрираха доста по-добър футбол от новака в елита и заслужено стигнаха до успеха след голове на Марселиньо, хеттрик на Кешеру и Вандерсон. Първият се разписа в 6-ата минута, а румънецът наниза головете си в 49-ата, 86-ата и 93-ата минути. Вандерсон пък бе точен в 80-ата минута.

След успеха си "орлите" имат 63 точки и са начело в класирането, като тимът на 99 % успя да си уреди поредната шампионска титла.

Успехът за „орлите” обаче бе гарниран с контузия. Светослав Дяков получи травма в дясното бедро и бе принудително заменен през първото полувреме. Капитанът на българския национален отбор напусна терена със силни болки. Припомняме, че „лъвовете” посрещат Холандия в световна квалификация на 25-и март на стадион „Васил Левски”.


Срещата започна отлично за гостите и още в 6-ата минута те стигнаха до попадение чрез Марселиньо. След центриране на Вандерсон, бразилецът бе оставен от Кавдански зад гърба си и от близка дистанция успя да реализира.

Съвсем малко след това Клаудиу Кешеру пропусна златна възможно да удвои. Той получи от Джонатан Кафу на чиста позиция в наказателното поле и стреля силно, но прати в аут. 

Лудогорец натискаше съперника си, но даде и жертва. Капитанът Светослав Дяков получи контузия в дясното бедро при борба за топката с Милен Желев и не успя да продължи мача. на негово място влезе Абел Анисе, а капитанската лента отиде на ръката на вратаря Стоянов.
 
До края на частта статуквото не се промени. Гостите от Разград създадоха още няколко опасни положения, като в секунди преди края на полувремето Банков спаси удар на Саша, който бе майсторски изведен в наказателното поле.
 
Защитникът на Локомотив Мартин Кавдански също се контузи и бе заменен принудително. Любомир Генчев влезе на неговото място след почивката.
 
Второто полувреме започна по възможно най-добрия начин за гостите от Разград. В 49-ата минута след румънска комбинация резултатът стана 2:0. Козмин Моци пусна към Клаудиу Кешеру, който се хвърли за топката и с удар от движение прати в далечния ъгъл на Банков. Това бе 16-и гол за нападателя от началото на сезона.
 
След това Лудогорец чувствително намали темпото и позволи на Локо (ГО) да владее повече топката. Въпреки това домакините трудно стигаха до положения пред Стоянов.
 
 В 71-ата минута „железничарите” бяха много близо гол. Мохамед Бен Отман изпълни пряк свободен удар, топката обаче профуча над вратата. Владо Стоянов не помръдна.
 
Вандерсон сложи точка на спора в този мач с третия гол в 80-ата минута. Той получи в наказателното поле, след като Марселиньо пропусна за него, и с плътен удар по земя се разписа.
 
Четвъртият гол падна четири минути преди края на редовното време. Лукоку намери Кешеру в наказателното поле, румънецът овладя, обърна се и с мощен удар не остави никакви шансове на Банков. Защитата на Локомотив допусна нова сериозна грешка.

Секунди преди последния съдийски сигнал Кешеру оформи своя хеттрик. 

ЛОКО ГО - ЛУДОГОРЕЦ 0:5

0:1 Марселиньо 6
0:2 Кешеру 49
0:3 Вандерсон 80
0:4 Кешеру 86
0:5 Кешеру 90

ЛОКО ГО: Банков, Желев, Кавдански, Цонков, Фиданин, Юлис, Христов, Джоман, Кифуети, НДонгала, Муса 

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Натанаел, Сисиньо, Паломино, Моци, Дяков, Лукас Саша, Вандерсон, Кафу, Кешеру, Марселиньо

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=65a629124a" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>