Лудогорец за поредна годи­на ще проведе лятната си подготовка в Австрия. Разградчани отново са се спрели на алпийската страна. Почти сигурно клубът ще е на съща­та база, която използва през лятото на миналата година. В момента ръководството е в процес на уточняване на да­тите на заминаване и приби­ране в България.

Треньорът Георги Дерменджиев държи от­борът да остане около 2 сед­мици в Австрия, в които да изиграе между 4 и 6 контроли с класни съперници. Първата част от подготовката на зе­лените най-вероятно ще се проведе в Смолян. За пореден път шампионите искат още от рано да са наясно с всички подробности около подготов­ката си.

В първите дни на лагера Дерменджиев няма да може да разчита на голяма част от играчите си. Причината е, че между 9 и 10 юни са предвиде­ни световни квалификации, а Лудогорец разполага с доста национали. Орлите ще искат максимално бързо да спечелят шестата си титла, за да пуснат чужденците в по-дълга почивка.

В същото време стана ясно, че лекарският щаб на разградчани ще направи всичко възможно да вдигне капитана на тима Светослав Дяков за гостуването на ЦСКА в последния кръг на редовния се­зон. Сблъсъкът на „Армията“ е на 1 април (събота) от 20:00 часа.

Той се контузи при гос­туването на Локомотив Гор­на Оряховица. Дяков получи разкъсване на мускул, заради което пропуска световната квалификация на България с Хо­ландия на 25 март (събота). Първоначалните прогнози за възстановяване бяха един ме­сец.

Очаква се обаче Дяков де е готов по-рано. Липсата му се усети още в последния кръг, когато Лудогорец не успя да победи у дома Дунав Русе, стигайки само дo 2:2. След ма­ча с драконите Дерменджиев намекна, че полузащитникът може да се завърне по-рано в игра, като каза, че Светослав Дяков ще отсъства 3 седми­ци.