Интересът на Трабзонспор към Божидар Чорбаджийски вече доби съвсем конкретни очертания, след като турците ще пратят специален наблюдател на дербито с Лудогорец в събота, съобщава сайтът haberler.com. Това е техническият директор на клуба Ерсун Янал.

Трабзонспор обаче е разширил интереса си в България, като освен централния защитник на ЦСКА-София ще наблюдава и голмайстора на Лудогорец Клаудиу Кешеру. Известно е, че помощник-треньорът на турския гранд Волкан Козак хареса Чорбаджийски по време на световната квалификация с Холандия миналата събота. Румънският нападател пък отдавна е в полезрението на Трабзонспор. 

Турците готвят „Балканска операция" това лято, като са приготвили 5 милиона евро, твърдят медиите в южната ни съседка. Новата стратегия на комшиите е, че футболисти от България, Румъния, Хърватска, както и от Русия, Полша и Словакия по-бързо ще се адаптират в Супер лигата от легионерите, идващи от Италия или Франция, които се нуждаят от много повече време.

Първоначално Трабзонспор се бе насочил към Дамагой Вида от Динамо Киев. За национала на Хърватска обаче има апетит и от друг турски гранд - Галатасарай, което вдига цената му. Освен това в Турция знаят, че цената на Вида е 5 милиона евро, което може да се окаже голяма лъжица за Трабзонспор. От клуба искат да привлекат двама или трима качествени играчи за същата сума.